Mladost na burji

Mladost na burji je izviren program, v katerem so se povezali Občina Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, vrtec, osnovne in srednja šola, strokovnjaki na področju vzgoje in izobraževanja, nevladne organizacije in javni zavodi.

Mladost na burji je izviren program, v katerem so se povezali Občina Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, vrtec, osnovne in srednja šola, strokovnjaki na področju vzgoje in izobraževanja, nevladne organizacije in javni zavodi. Skupaj želijo med otroki in mladimi krepiti pripadnost lokalni skupnosti in jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju pri ustvarjanju boljšega okolja za življenje in razvoj.

Program je osnovan na postopnem osvajanju značk, ki jih posamezniki dosegajo s prostovoljnimi in prizadevnimi aktivnostmi, s katerimi pridobivajo kompetence za aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti. Ajdovski župan Tadej Beočanin je ob predstavitvi programa poudaril še, da je bil program dobro sprejet tudi med učitelji.

Vsi, ki se boste vključili v Mladost na burji, boste z opravljanjem aktivnosti, lahko v šoli, društvih, organizacijah, javnih zavodih ali pri posameznikih osvajali različne stopnje značk. Najmlajši bodo za opravljeno delo osvojili značko Grozdek, učenci v prvi triadi Hubelj, za drugo triado je značka Čaven, za tretjo Kastra, srednješolci in mladi do 21. leta pa si bodo prislužili značko Burja. Posameznik, ki bo osvojil vse značke, bo prejel najvišje priznanje, Zlati stolp. Ker pobudniki programa želijo, da bi mladi svoje aktivnosti ozavestili, bodo izpolnjevali posebne dnevnike.  

Več informacij najdete na spletni strani programa Mladost na burji.  

Različne aktivnosti in zanimiva dela lahko opravljate tudi znotraj programa Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina. Naš program je aktualne predvsem za starostno skupino od 15 do 21 let. Ponujamo vam:

1.       Vodenje otvoritev razstav v galeriji Hiša mladih

2.       Učna pomoč

3.       Vodenje mladinskih delavnic

4.       Moderiranje prireditev, reportaža

5.       Z idejo v Hišo mladih

6.       Spremeni in nas zadeni

Za več informacij nas lahko pokličete na 041 945 392  ali pa na pošljete elektronsko pošto na naslov INFO@MC-HISAMLADIH.SI