BIT12BEAT V GALERIJI HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA

26.09.2022 - 09.10.2022

Bit12Beat EKSTEMPORE VIPAVSKI KRIŽ

 

Likovni ekstempore

Vipavski Križ, 19. avgust 2022

Tema: GLASBA JE MOJE VESOLJE  ABSTRAKCIJA

Poletje je čas je za BIT&BEAT umetniški dogodek v Galeriji Vipavski Križ.

Letos 12-ti zapored v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša Mladih Ajdovščina.

Tokrat je ekstempore vodila Nika Černigoj, mag. tradicionalnih grafičnih tehnik.
Svoje znanje je pridobila na diplomskem in magistrskem študiju na Akademiji lepih umetnosti (Benetke, Italija). Izpopolnjevala se je še na Inštitutu za likovno umetnost (Lahti, Finska) in na številnih samostojnih likovnih razstavah ter likovnih kolonijah v Sloveniji in tujini. Trenutno zaposlena kot učiteljica likovne umetnosti na osnovni šoli.

 

"Navadno se takšnih dogodkov, kot je Bit&Beat udeležujejo mladi, ki že imajo nek talent in željo po ustvarjanju. In prej kot začnejo z izražanjem tega talenta, bolje je. Ustvarjalno vzdušnje in umetnost lahko precej pripomoreta k kasnejšemu oblikovanju osebnosti. Odraščanje z umetnostjo in preko umetnosti, po mojem mnenju, vodi v zrelost tudi v nadaljnem življenju", je svoj pogled na projekt MKC Hiše mladih predstavila Nika Černigoj, sicer udeleženka prvega Bit&Beat projekta v Vipavskem Križu.

 

Tokrat so svoje talente in ustvarjalnost na ogled postavile: Elena Gaberšček, Neža Bizjak, Sara Stevanović, Lina Bensa, Lara Brankovič, Pia Curk, Julija Červ, Ana Rustja, Vita Štrukelj, Pia Ravnikar, Laura Vitežnik in Lucija Fučak.

 

Udeleženci so s svojimi likovnimi izdelki lahko sodelovali tudi na letošnji regijski likovni razstavi, ki jo organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, pod naslovom Glasba je moje vesolje, Abstrakcija.

 

Dve deli sta bili izbrani, avtorici pa sta Lina Bensa in Julija Črv (deli na fotografijah).

ČESTITKE VSEM SODELUJOČIM.