ZAŽIVELA PRVA MATINEJA - ZABAVA ZA PREMLADE

27.10.2023 - 26.11.2023

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina je na pobudo mladih pričel z organizacijo zabav za »premlade«, namenjene učencem tretjega triletja osnovnih šol in dijakom prvega letnika srednjih šol.

Mladi so se na nas obrnili z željo po organizaciji tovrstnih zabav, katerih primarni namen je mlade spodbujati k druženju, medsebojnemu spoznavanju, sklepanju novih prijateljstev, sprostitvi, ob glasbi in v varnem okolju mladinskega centra. Poleg tega želimo z matinejami spodbuditi tudi njihovo udejstvovanje in aktivno sodelovanje pri oblikovanju mladinske scene v lokalnem okolju. Matineje so namreč odlična priložnost za vse mlade, ki bi se želeli preizkusiti kot organizatorji, dekoraterji, promotorji, dizajnerji ali se v kaki drugi vlogi aktivno vključevati v mlado ekipo organizatorjev zabav in tako ustvarjati dogodke po lastnih željah in željah svojih sovrstnikov. Prednost tovrstnega »mladi za mlade« udejstvovanja vidimo tudi v krepitvi številnih veščin in kompetenc (organizacijskih, kreativnih, digitalnih, socialnih) in pridobivanju neprecenljivih delovnih in timskih izkušenj. 

V petek, 27. oktobra, je tako premierno zaživela naša Halloween zabava, prva od predvidenih štirih zabav v tem šolskem letu. Mladina se je na petkov večer prepustila ritmom DJ Slejca in se sprostila ob brezalkoholnih koktejlih, ki jih je zanje pripravljal barman Luka. Posladkali so se z domačimi slaščicami, ki jih je prijazno ponudila ena izmed mam mladih obiskovalcev. Na zabavi je potekala tudi nagradna igra, ki je mladino še dodatno spodbudila k plesu. Večer je bil glasen, a špasen, in to po zaslugi vseh izvajalcev, prostovoljcev, pridnih gospodinj in ostalih, ki so pripomogli k sproščenemu in nemotenemu poteku večera. Hvala vsem!

Ponovno matinejo, tokrat zavito v božične barve, načrtujemo 22. decembra na isti lokaciji. Veseli bomo, če se nam mladi pridružite kot prostovoljci ter skupaj z nami organizirate še eno uspešno in nepozabno izkušnjo za vse vas (in nas). Verjamemo, da imate že polno idej - pišite nam!