Bit13Beat EKSTEMPORE VIPAVSKI KRIŽ

16.06.2023 / 10:00

Bit13Beat EKSTEMPORE VIPAVSKI KRIŽ 

16.06.2023 / 10:00

Čas je za nov BIT&BEAT umetniški dogodek v Galeriji Vipavski Križ.

Letos 13-ti zapored v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Hiša Mladih Ajdovščina. Kot lani smo tudi letos k sodelovanju povabili JSKD Območna izpostava Ajdovščina in magistro slikarstva in izdelovalko unikatnega nakita Jasmino Rojc, ki bo z udeleženci enodnevnega ekstempore dogodka predstavila svoj slikarski svet in polnost praznine.

Udeleženci bodo svojimi izdelki lahko sodelovali tudi na letošnji regionalni razstavi Polnost praznine, ki jo organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Umetniški Ekstempore

Vipavski Križ, 16. julij 2023

 

MKC Hiša mladih, v sodelovanju z JSKD Območna izpostava Ajdovščina, vabi mlade ustvarjalce k sodelovanju na ekstemporu, ki bo 16. junija potekal v slikovitem naselju Vipavski Križ.

Tema: POLNOST PRAZNINE

Tema raziskuje idejo likovnega prostora kot enega od osnovnih elementov likovne umetnosti.

 

Ustvarjalci bodo znotraj likovnega dela raziskovali razmerje med ospredjem in ozadjem, med glavnim motivom in okoljem, ki ga obdaja, med pozitivnim in negativnim prostorom, med polno materijo in praznino. V okviru likovne stvaritve so te kategorije enakovredne, se dopolnjujejo in nadgrajujejo.

 

Pozor! Praznina je mišljena kot element, napolnjen s pomenom, energijo in likovno kvaliteto, ki prispeva k izpovedi celotne kompozicije in hkrati soustvarja prostor likovnega dela. V tem kontekstu ne govorimo o kontrastu veliko–nič ali mnogo–malo. Prav tako namen razpisa ni raziskovanje, kako je likovno delo postavljeno v ateljejski, galerijski ali fizični prostor.

 

Tehnike in motivi (vsebine) so poljubne, likovno delo je lahko predmetno ali nepredmetno (abstraktno), narejeno je lahko v različnih tehnikah (risba, slika, fotografija, grafika, skulptura, umetniška keramika, digitalna tehnika, instalacija, video, mešana tehnika).

 

Potek ekstempora:

9.45       zbiranje udeležencev ekstempora

10.00     pozdravni nagovor organizatorja

10.15     uvod v delavnico, strokovni napotki (mag. Jasmina Rojc)

10.30     pričetek ustvarjanja

13.00     kosilo

15.30     oddaja izgotovljenih izdelkov za razstavo

17.00     odprtje razstave v Galeriji Vipavski Križ z zaključkom dogodka

 

Pogoji za udeležbo:

-          starost od 15. do 30 leta

-          veselje do ustvarjanja

 

Organizator nudi:

-          materiale za ustvarjanje 

-          malico in kosilo ter osvežilne pijače

Če bi radi ustvarjali s svojimi - posebnimi tehnikami, morate materiale in pripomočke prinesti s sabo. Priporočamo, da prinesete s sabo tudi skicirko ali nekaj papirja in svinčnik za skice.

Vsi udeleženci ekstempora dobijo spominska priznanja. S svojimi likovnimi izdelki bodo lahko sodelovali tudi na letošnji regionalni razstavi POLNOST PRAZNINE, ki jo organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Vsak udeleženec ekstempora soglaša, da lahko organizator njegova dela razstavlja, reprodukcije pa objavlja v medijih v promocijske namene organizatorja MKC Hiše mladih.

Prijavite se na: tonja.ferjancic@mc-hisamladih.si

Prijazno vabljeni k ustvarjanju in sodelovanju!