ZAPOSLITVENI BAZAR 2022

20.10.2022 / 10:13

ZAPOSLITVENI BAZAR 2022 SE SELI V HIŠO MLADIH

 

Večkratni ponavljajoči se dogodek bo sicer v svojih ustaljenih tirnicah tokrat potekal v dvorani Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina. Dvorana Hiše mladih se bo za eno dopoldne (med 10.00 in 13.00) prelevila v zanimivo tržnico poklicev. Vsakič jo je obiskalo več kot 300 osnovnošolcev in njihovih mentorjev. 

Medtem, ko bo kot rečeno sejmišče v MKC Hiši mladih, bo v Dvorani 1. Slovenske vlade na ogled predstavitveni video v katerem se srednje šole v krajših minutažah predstavijo učencem.

Sodelovanje Mladinskega centra Ajdovščina s srednjimi šolami v bližnji in širši okolici in lokalnimi podjetji je namenjeno orientirati mlade, za lažje odločajo o svoji prihodnosti in, da bodo nekoč uspešno konkurirali na trgu dela. Velja poudariti, da je dogodek vključen v Strategijo za mlade Občine Ajdovščina in je eden izmed pomembnih strateških ciljev za izboljšanje pogojev pri vstopu mladih na trg dela.

Organizacija in izvedba dogodka je torej dodana vrednost lokalne politike zaposlovanja, saj mlade seznanja tudi s potrebami razmer in interesov na lokalnem trgu.

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina se zahvaljuje vsem srednjim in poklicnim šolam ter podjetjem za sodelovanje pri oblikovanju dogodka.

 

 

Promo video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=WCYjV0gD8Ds