NATEČAJ MOJ SMEH

29.03.2022 - 10.05.2022

VSESLOVENSKI USTVARJALNI NATEČAJ V OKVIRU FESTIVALA KLEMENTINA 2022

 

Mladinski kulturni  center Hiša mladih Ajdovščina  v okviru festivala Klementina 2022 razpisuje vseslovenski ustvarjalni natečaj z naslovom ''Moj smeh''.

Letošnji natečaj posvečamo smehu in pozitivnem vplivu le tega.

Kaj je lepšega, kot se nasmejati iz vsega srca.

 

Strokovnjaki pravijo, da to tudi nadvse blagodejno vpliva na naše počutje. Iskren smeh pravzaprav odganja bolezni, saj nas ščiti pred stresom in lajša tegobe, ki nam jih prinaša vsakdanjik.

 

Smejimo se različnim stvarem.

 

Iskren nasmeh največ velja.

 

V okolju, kjer je veliko smeha, pomeni, da je to okolje sproščeno.

 

Za razliko od humorja je smejanje telesna dejavnost.

Smeh ni omejen le na določeno raso, kulturo, spol ali socialni status.

Ste vedeli, da iskren smeh iz trebuha izboljšuje sposobnost dihanja, povečuje kroženje krvi po telesu, stimulira imunski sistem, da se ta bolje zoperstavi boleznim, in izboljšuje aerobno zmogljivost.

Smeh začasno pospeši srčni utrip in zviša krvni tlak, temu pa sledi sprostitev mišic (do 45 minut) in znižanje krvnega tlaka. Smeh pokuri dodatnih 60 do 120 kalorij na uro več kot mirovanje.

Smeh je kot družbeno lepilo.

Prebije led v novih okoliščinah, omogoča ljudem, da so med seboj bolj odprti, ter podira ovire in boje za prevlado.

Ob smejanju v družbi je celotno doživljanje bolj sproščeno.

Smeh pa lahko spodbuja tudi ustvarjalnost, saj stiša analitični del možganov in dovoli kreativnemu, abstraktnemu delu, da ustvarja nove ideje in misli.

Smeh dokazano poveča pozitivna čustva, kot so navdušenje, radoživost in občutek samozavesti. Sprožena pozitivna čustva razširijo naš obseg pozornosti, s tem se poviša občutek intuicije, kreativnosti in domišljije. Pozitivnost in odprtost se medsebojno hranita ter ustvarjata spiralo osebnostne rasti in človeškega razcveta.

 

Ste si zaželeli nečesa smešnega? Ustvarjajte in sodelujte na našem natečaju »Moj smeh«

 

Vabljen prav vsak, ki rad ustvarja, da ustvari izdelek povezan s temo in nam ga pošlje.

Vsa navodila sodelovanja so objavljena v razpisu natečaja, ki ga najdete na naši spletni strani MC Hiša mladih, Mladinski center in hotel Ajdovščina (mc-hisamladih.si)

ROK ZA ODDAJO: 10. 5. 2022

Dela lahko oddate v različnih likovnih tehnikah in literarnih žanrih oz. video vsebinah.

SODELOVANJE NA NATEČAJU JE BREZPLAČNO!

Kategorije:

1. LIKOVNA

2. LITERARNA

3. VIDEO VSEBINE

Starostne skupine:

A: Predšolski otroci

B: Osnovnošolci

C: Dijaki, študenti in odrasli

 

Vsak udeleženec lahko sodeluje z največ enim delom v vsaki kategoriji (skupaj največ 3 dela).

Prejeta dela bo pregledala strokovna komisija.

MOŽNOST PRIJAVE IN ODDAJE DEL:

· Dela pošljite ali osebno prinesite na naslov: MKC Hiša mladih Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina, s pripisom »Za natečaj Moj smeh, festival Klementina 2022«.

· Literarna dela in video posnetke lahko oddate tudi po elektronski pošti  na info@mc-hisamladih.si s pripisom »Za natečaj Moj smeh, festival Klementina 2022«. Vsa dela morajo biti nujno opremljena s prijavnico in prilogo k prijavnici!

OZNAČEVANJE DEL PRED ODDAJO:

LIKOVNA DELA:

· OBVEZNO izpolnite in izrežite prilogo k prijavnici (Ime in priimek avtorja, naslov dela, šola, kategorija in starostna skupina) ter jo prilepite na hrbtno stran izdelka: za vsako delo oziroma vsakega avtorja posebej (princip en avtor, ena prijavnica). Likovnih del ne sprejemamo v e-obliki.

LITERARNA DELA:

· Če jih boste oddali osebno ali poslali po pošti: OBVEZNO izpolnite in izrežite prilogo k prijavnici (Ime in priimek avtorja, naslov izdelka, šola, kategorija in starostna skupina) ter jo prilepite na hrbtno stran izdelka: za vsako delo oziroma vsakega avtorja posebej.

 · Če jih boste poslali po elektronski pošti: OBVEZNO izpolnite prilogo k prijavnici, shranite jo v pdf obliki in jo pošljite skupaj z delom kot priponko.

VIDEO VSEBINE:

OBVEZNO izpolnite in napišite prilogo k prijavnici (Ime in priimek avtorja, naslov izdelka, šola, kategorija in starostna skupina) in dodajte podatke v vsebino meila.

Izbrana dela bodo razstavljena v galeriji Hiša mladih Ajdovščina oz. prostorih mkc-ja.

Odprtje razstave: 7. 6. 2022

Z oddajo prijave avtor soglaša in potrjuje, da organizator natečaja lahko uporabi njegova dela za promocijske namene natečaja v vseh tiskanih medijih in elektronskih medijih ter projekciji brez predhodnega dovoljenja avtorja ali plačila. Organizator ne odgovarja za morebitne poškodbe in izgubo del med pošiljanjem.

Del ob koncu natečaja ne bomo vračali. Osebno jih boste lahko prevzeli v MKC Hiša mladih Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61a, 5270 Ajdovščina.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na info@mc-hisamladih.si ali 05/368-93-83, 041/945-392

 

PRIJAVNICA NATEČAJ MOJ SMEH Klementina2022.pdf

 

Vabljeni k ustvarjanju!