Predavanje Marihuana: mehka neškodljiva droga ali prepovedana droga z resnimi stranskimi učinki?

18.11.2021 / 18:00

 

Na predavanju bomo predstavili  pogosto zamolčano plat  uživanja marihuana,  povezano z zasvojenostjo, nasiljem in težjimi oblikami duševnih motenj.  V Skupnosti Srečanje - don Pierinovi komuni, se zaposleni vedno pogosteje srečujemo s posamezniki, zasvojenimi zgolj z marihuano, pridruženo težjo obliko duševne motnje (shizofrenijo) in nasilnimi izpadi. Naše klinične izkušnje so zelo podobne  opisom tujih avtorjev in znanstvenikov, ki pa žal niso ne prevedeni in ne objavljeni.

Predavanje je namenjeno staršem, učiteljem in vzgojiteljem, da pridobijo čim več informacij o drogi, ki je tako pogosta med mladimi, ima pa žal tudi precej nevarne stranske učinke, o katerih se premalo govori.

 

Predaval bo dr. Uroš Perko, spec. gestalt psihoterapije, z zasvojenimi dela v Skupnosti Srečanje in vodi skupine po socialno andragoški metodi.

 

Gost bo Brane Miličević, koordinator v Skupnosti Srečanje,  ima osebno izkušnjo zasvojenosti s trdimi drogami in uspešno končano komuno.

 

Svojo zgodbo in pogled na uživanje Marihuane, bo delil uporabnik zasvojen s trdimi drogami in alkoholom, ki se trenutno zelo uspešno zdravi v Skupnosti Srečanje.

 

POVEZAVA NA ZOOM PREDAVANJE:

 

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/82683841558?pwd=ODYwcERsc0lqRnltTEdYK0ZzZU4xZz09

 

Meeting ID: 826 8384 1558

Passcode: 332974