Zaposlitveni bazar 2020

12.11.2020 - 28.01.2021 / 12:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večkratni načrtovani dogodek je sicer v svojih ustaljenih tirnicah, v mesecu oktobru potekal v veliki dvorani Zavoda za šport Ajdovščina. Domača telovadnica se je za eno dopoldne prelevila v zanimivo tržnico poklicev. Vsakič jo je obiskalo čez 200 osnovnošolcev in njihovih mentorjev. Sodelovanje Mladinskega centra Ajdovščina s srednjimi šolami v bližnji in širši okolici in lokalnimi podjetji je namenjeno orientirati mlade, da se lažje odločajo za svojo prihodnost in bodo nekoč uspešno konkurirali na trgu dela. Velja poudariti, da je dogodek vključen v Strategijo za mlade Občine Ajdovščina in je eden izmed pomembnih strateških ciljev za izboljšanje pogojev pri vstopu mladih na trg dela.

Organizacija in izvedba dogodka je torej dodana vrednost lokalne politike zaposlovanja, saj mlade seznanja tudi s potrebami razmer in interesov na lokalnem trgu.

Mladinski kulturni center Hiša mladih Ajdovščina se zahvaljuje vsem srednjim in poklicnim šolam za sodelovanje pri oblikovanju dogodka, ki je bil zagotovo poseben izziv.

Povezava do videa: https://drive.google.com/file/d/1gcr0BKUhjFOeEOTkZ88kgEyO013F-JUU/view 

Video z dogodka: