Prostovoljstvo v MKC Hiša mladih - Vabljeni na usposabljanje

10.12.2020 - 16.12.2020 / 09:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabljeni študenti/ke ter vsi mladi do 30 leta starosti, ki vas veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni z nami sodelovati celo šolsko leto 2020/21 in pomagati pri izvajanju preventivnih "Mladinskih delavnic" v 8-ih in 9-ih razredih OŠ.

Namen delavnic je spodbujanje pozitivnega psihosocialnega razvoja mladostnikov, preprečevanje tveganih in rizičnih vedenj ter opremljanje mladostnikov s številnimi koristnimi znanji in socialnimi veščinami, ki naj bi pripomogle k razvoju zdravega življenjskega sloga.

Poleg tega, da delaš za dobrobit mladostnikov in posledično naše družbe nasploh, pridobiš veliko tudi zase; ogromno novih izkušenj s področja preventive, kompetenc vodenja skupine, dela z mladostniki ter številne druge profesionalne kompetence. Prejmeš potrdilo, da si postal/a inštruktor/ica "Mladinskih delavnic", kar je prepoznana referenca pri iskanju (prve) zaposlitve. Seveda pa so tu še nova poznanstva, prijateljstva in veliko izkušenj tudi za osebno rast in razvoj.

Pogoj za izvajanje delavnic je opravljeno začetno BREZPLAČNO USPOSABLJANJE, ki bo potekalo v Ljubljani od 10. do 16.12.2020.

V MKC Hiša mladih pa smo odprti za vse tipe prostovoljnega dela. Smo podporniki programa Mladost na Burji in v okviru le tega ponujamo različne aktivnosti in zanimiva dela. Naš program je aktualen predvsem za starostno skupino od 15 do 21 let.

Ponujamo vam: vodenje otvoritev razstav v galeriji Hiša mladih, učna pomoč, vodenje mladinskih delavnic, moderiranje prireditev, reportaža, z idejo v Hišo mladih, Spremeni in nas zadeni.

Skratka lepo vabljeni v naše prostore, kjer vas z veseljem sprejmemo in seznanimo o programih in projektih pri katerih lahko sodelujete in tako pridobivate izkušnje in znanja za uspešno prihodnost.