NADALJUJEMO Z BREZPLAČNIMI GLEDALIŠKIMI DELAVNICAMI ZA MLADE POD VODSTVOM TJAŠE ČRNIGOJ

05.10.2020 / 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delavnice so za udeležence brezplačne.

 

Ob prijavi je potrebno plačati varščino v višini 20 eur na udeleženca, ki jo udeleženec – v kolikor se delavnic redno udeležuje (85% prisotnost) – ob zaključku delavnic dobi nazaj. Delavnice financira: Mladinski kulturni center Ajdovščina. Informacije in prijave na: info@mc-hisamladih.si oz. tjasa.crnigoj@gmail.com ali na 041 945 392 MKC Hiša mladih.

 

ROK ZA PRIJAVE: 5. oktober 2020

Kako naj se lotimo ustvarjanja gledališča?

Ali nujno potrebujemo neko dramsko besedilo?

Kaj pa, če se ustvarjanja gledališča lotimo na podlagi preproste vaje iz fizičnega gledališča, fotografije ali pa spletnega članka?

Kaj pa če se gledališča lotimo kot avtorji?

Na delavnici boste na podlagi zelo različnih izhodišč ustvarjali avtorske prizore. Pri tem boste spoznavali različna sredstva, ki jih lahko v gledališku uporabimo, ter od ostalih udeleženk oz. udeležencev delavnice dobili povratne informacije v zvezi s tem, kako vaši prizori učinkujejo na gledalke oz. gledalce. Poleg tega boste prizore tudi razvijali. Ustvarjanje avtorskih prizorov bodo spremljale razne vaje, ki na različne načine pripomorejo k ozaveščanju prostora in telesa, spoznavanju svojega glasu, utrjevanju zaupanja med članicami oz. člani skupine, poslušanju ter igrivosti.

Delavnicam bo sledila javna predstavitev.

Tjaša Črnigoj je gledališka režiserka, filozofinja in literarna komparativistka, ki prihaja iz Ajdovščine. Živi in dela v Ljubljani, kjer deluje kot samozaposlena v kulturi in sicer kot gledališka režiserka, (so)avtorica odrskih priredb, pedagoginja in selektorica festivala Linhartovo srečanje. Poleg tega se trenutno educira tudi za psihodramsko psihoterapevtko. Kot gledališka režiserka deluje tako na neodvisni kot tudi na institucionalni gledališki sceni. Režirala je Smrčuljčico (SNG Nova Gorica), Gilgalovanje (Gledališče Glej), Hamletovanje (BiTeater), Satirikonijado (Moment Maribor in AGRFT), Fiziko žalosti (Anton Podbevšek Teater Novo Mesto) in druge. Ena izmed njenih zadnjih uprizoritev, Gilgalovanje, je bila uvrščena v Tekmovalni program 53. Festivala Borštnikovo srečanje in razglašena za eno izmed desetih najboljših predstav leta 2018 po izboru časopisa Dnevnik. Zadnja štiri leta deluje tudi kot mentorica gledališkim skupinam ter vodi gledališke delavnice za mlade in za pedagoge.

Avtor fotografije David Verlič