Publikacija EVS Say hello to tolerance

03.02.2017 - 28.02.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt Mreže Mama Say hello to tolerance je potekal tudi v MC Hiša mladih Ajdovščina. V Mladinskem centru Hiša mladih smo gostili 16 mladih iz osmih evropskih držav, ki so pri nas bivali in delali v okviru programa MaMa's EVS. Obiskal jih je tudi župan Ajdovščine Tadej Beočanin, ki je v krajšem druženju z mladimi poudaril pomen strpnosti v družbi in aktivno vlogo mladih. Aktualni stanje v družbi in korenito naraščanje sovražnega govora sta tudi povoda za projekt promocije strpnosti in medkulturnega dialoga med mladimi, s katerim želimo mladim približati program Erasmus + in Mladi v akciji, ter jih spodbuditi h kritičnem razmišljanju na področju družbene izključenosti in diskriminacije.

Mreža MaMa ob 20. obletnici Evropske prostovoljne službe opozorja na učinke mednarodne mobilnosti na mladega človeka.Pri projektu v katerega je bilo vklučenih 16 prostovoljcev iz 8 držav (Estonija, Finska, Italija, Madžarska, Nemčija, Romunija, Španija, Turčija) je sodelovalo več Mladinskih centrov in organizacij po Sloveniji, med njimi tudi naš Mladinski center in hotel Ajdovščina (Hiša mladih).

Ob koncu projekta je luč ugledala spletna publikacija o projektu Say hello to tolerance. Prelistate jo lahko na TEJ POVEZAVI. Uživajtev branju.