Ustvarjalno-sproščujoče pravljične delavnice

20.06.2015 - 21.06.2015 / 10:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V Hiši mladih USTVARJALNE PRAVLJIČNE DELAVNICE

Dragi otroci, spoštovani starši, rejniki in skrbniki! Vaše otroke vljudno vabim k ustvarjalnim pravljičnim delavnicam.

Ustvarjalne pravljične delavnice so namenjene otrokom od 7. do 10. leta. Potekajo vsako 2. soboto dopoldan med 10. in 12. uro. Pravljično ustvarjanje vodi Katja Krkoč, tel.: 040322528.  Lahko jo kontaktirate tudi preko mail naslova: .

Otroci bodo deležni pripovedovanja doživetih pravljic. Od tu naprej bojo med pravljičnim dogajanjem (poslušanjem, doživljanjem) tudi prosto plesali, peli ter tudi likovno ustvarjali. Otroci bodo soustvarjali tudi krajše glasbene igre. Na delavnicah je seveda dobrodošla tudi vaša čarobna domišljija. Poleg veselja, volje, otroške domišljije vabljeni tudi vaš trud, vztrajnost, ustvarjalnost, radost. Prijazno vabljene so tudi vaše zamisli, predlogi ter seveda veselje do dela s pravljicami.

In ... Drevesna Metuljeva vila se je spustila na pomladni travnik. S seboj je prinesla preprosto sončnico. Kamor je prišla, tam jo je posadila. Sredi pomladnega travnika. Medtem ko je drevesna Metuljeva vila v naravi izdelovala darila za otroke, je sončnica zrastla v ogromen sončični cvet – velik kot hiša, kot dom. Kaj se je godilo naprej, pa je dragi otroci, v vaši ustvarjalni domišljiji ;)

Ustvarjanje iz pravljic je za zavedanje samega sebe in razvijanje določenih sposobnosti zelo pomembno. Pravljice so tudi vzgojni del otrokove dežele, njihovih predstavljivosti, razumevanj, doživljanj.

Če bi se tudi vi dragi otroci radi sprehajali in prosto plesali sredi pravljičnih dogajanj in kaj zaigrali ter tudi likovno kaj ustvarjali, prisrčno vabljeni.