Festival prostovoljstva 2013

23.05.2013 - 25.05.2013

 

 

 

 

 

  

14. Vseslovenski festival prostovoljstva

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva vabi k soustvarjanju 14. Festivala prostovoljstva, ki bo letos potekal med 18. in 25. majem.

V Evropskem letu državljanov se želimo zahvaliti vsem prostovoljcem za njihov trud, praznovati njihovo nesebično pomoč, ki jo nudijo drugim, zato bo letošnji festival potekal pod sloganom Prostovoljci – nosilci sprememb.

Festival je čas praznovanja in povezovanja ter priložnost za spodbujanje ljudi k prostovoljstvu. Je pa tudi čas, ko še posebej izpostavimo številne posameznike, ki s svojim časom in dobro voljo prinašajo  pozitivne spremembe v življenja drugih in širše lokalne skupnosti.

OSREDNJA PRIREDITEV

Slovenska filantropija bo osrednjo prireditev Festivala, katere pokrovitelj je župan Ljubljane Zoran Janković, organizirala v četrtek, 23. maja 2013 v Ljubljani. V dopoldanskem času vas vabimo, da se udeležite okrogle mize z zanimivimi govorci, kjer bomo iskali odgovore na vprašanja: Kaj bi bilo drugače, če prostovoljci ne bi delovali? Katere spremembe želimo doseči s prostovoljstvom v prihodnosti?

Popoldan bo namenjen predstavitvi prostovoljskih organizacij na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom. Letos smo potek predstavitev na stojnicah nadgradili in popestrili z dodatnimi aktivnostmi. Več v vabilu.

Po predstavitvah bomo za vse prostovoljce in obiskovalce pripravili koncert glasbenih skupin Yan Baray, Sixtynine, Sausages in Hamo & Tribute 2 Love.

Ob 18. uri Slovenska filantropija tudi vabi vse predstavnike soustvarjalcev letošnjega in preteklih festivalov na sprejem v Atrij ZRC. Na dogodku bo podeljena Nagrada Živka Pregla, ki jo podeljujeta Slovenska filantropija in Mirovni inštitut.

FESTIVAL PROSTOVOLJSTVA V VAŠEM KRAJU

18. maja bodo Festival otvorili v Velenju, 21. maja bodo prostovoljci zavzeli Novo Gorico in Mursko Soboto, Mariborčani in Jeseničani se bodo predstavili mimoidočim 22. maja, v Postojni in v Laškem se bodo prostovoljci veselili 24. maja, Festival pa zključujemo 25. maja v Ajdovščini in Domžalah.

 

fp2013.jpg prostovoljci.jpg