Likovne delavnice v poklon Danilu Jejčiču

14.03.2013 - 15.03.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dogajanju med samo razstavo Danila Jejčiča se pridružuje tudi likovna delavnica, ki se bo - znotraj pedagoškega programa Pilonove galerije - izvajala skupaj z MC Hišo mladih Ajdovščina. K sodelovanju so povabljene osnovne in srednje šole v Ajdovščini in okolici ter njihovi likovni pedagogi in profesorji likovne umetnosti, saj si želimo, da bi lahko s skupnim delom začrtani projekt zajeli karseda široko ter ga izpeljali v smislu posredovanja uporabnega znanja učencem in dijakom. Namen delavnice je namreč povesti udeležence skozi samo zgodovinsko in tehnološko plat sitotiska - tehnike, znotraj katere se v svojem dolgoletnem likovnem ustvarjanju izraža razstavljavec - ob čemer se bodo seznanili z uporabnostjo grafične tehnike, spoznavali ozadje nastajanja grafičnih odtisov ter se dotaknili vprašanja o originalnosti umetniškega izdelka in reproduciranju slednjega.

Delavnice se bodo odvijale na dveh lokacijah - teoretični del samega medija bo v PGA predstavila mlada grafičarka, magistra umetnosti Tea Curk Sorta, praktični del (uporabni sitotisk) pa bomo izpeljali v MC Hiša mladih v Ajdovščini, prav tako pod strokovnim vodstvom Anje Korenč. K delavnicam smo povabili tudi umetnika, ki je nekdaj tudi sam deloval kot likovni pedagog, pod njegovim strokovnim mentorstvom bomo tako razširili in nadgradili zasnovano.

* Delavnice so "zaprtega tipa", vkolikor pa bi se vseeno radi udeležili delavnic, nas, prosimo, kontaktirajte na telefonsko številko 041 945 392 ali pa preko elektronskega naslova: info@mc-hisamladih.si

Med 4. in 15. marcem 2013  v MC Hiša mladih.