TEDEN OTROKA 2012

01.10.2012 - 07.10.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki temelji na praznovanju Svetovnega dneva otroka. Leta 1956 ga je razglasila Generalna skupščina Združenih narodov in si za ta dan izbrala prvi ponedeljek v mesecu oktobru.

V Ajdovščini Teden otroka obeleži MDPM - Medobčinsko društvo prijateljev mladine. V tednu otroka bodo z ustvarjalnimi delavnicami obiskali številne osnovne šole in njihove podružnice v občinah Ajdovščina in Vipava, posebej pa vas vabimo k ogledu glasbene igrice Mavrična ribica, ki jo bodo zaigrali otroci v dvorani KS Gojače – Malovše v četrtek, 4. oktobra 2012 ob 18:00 in na zaključno prireditev v soboto, 6. oktobra 2012 ob 17:00 v Bar Mladinskega centra Hiša mladih v Pale v Ajdovščini – nastopili bodo Pritrkovalci Lokavec, z glasbeno animacijsko predstavo »Silno vljudna predstava« pa nas bo v svet omike in lepega vedenja popeljala Andreja Zupančič.

Od sobote, 6. oktobra do petka, 19. oktobra 2012 pa vas vabimo še k ogledu likovnih del otrok, ki se bodo udeležili likovnega ustvarjanja Ex tempore v Piranu. Razstava bo na ogled v Trgovskem centru Mercator v Ajdovščini.

V soboto pa vas arhitekturno društvo Forum, vabi na brezplačne arhitekturne delavnice za najmlajše v MC Hiša mladih, od 10. ure dopoldan naprej.

Teden-otroka.jpg