Mladinske izmenjave

01.01.2012 - 31.12.2012

 

 

 

 

 

 

Mladinske izmenjave ponujajo priložnost skupinam mladih iz različnih držav, da se srečajo in spoznajo kulture drug drugega. Skupine mladinsko izmenjavo načrtujejo skupaj na temo, ki jih zanima. Mladinske izmenjave potekajo v sklopu programa Mladi v akciji (www.mva.si)

Večina mladinskih izmenjav poteka med mladimi iz vsaj 4 držav s vsaj 16 udeleženci in traja v povprečju 5 do 7 dni. Na mladinsko izmenjavo se lahko prijavijo mladi, ki so stari med 13 in 25 let.

V dopoldanskem in popoldanskem času mladi na delavnicah spoznavajo kulture in razpravljajo o temah, ki so določene v izmenjavah (kultura, človekove pravice, okolje, šport, pravice mladih). V večerni urah mladi spoznavajo glasbo, jedačo, pijačo in druge posebnosti držav udeležencev. V sklopi izmenjave si mladi tudi ogledajo določene kulturne in naravne značilnosti države gostiteljice.

Vsak udeleženec ima pokrite stroške prehrane in nastanitve. Sam si pokrije le 30% potnih stroškov in morebitno kotizacijo (v povprečju 20 do 40 EUR).

Mladinski center Hiša mladih si želi v letu 2012 na izmenjave poslati čimveč mladih iz ajdovske občine in okolice. Zaradi lažjega načrtovanja partnerstev vas prosimo, da nas kontaktirate na elektronski naslov; info@mc-hisamladih.si .

YouthExchange.jpg