Leto 2012 - leto medgeneracijskega sodelovanja

01.01.2012 - 31.12.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namen Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti je povečati ozaveščenost o soočanju z izzivi, ki jih prinaša staranje in deljenje dobrih praks.

Aktivno staranje daje starejšim ljudem možnost, da ostanejo v sferi dela in delijo svoje izkušnje z mlajšimi, da še naprej igrajo aktivno vlogo v družbi in živijo čim bolj zdravo, neodvisno in izpolnjujoče življenje.

Ukrepi so potrebni na različnih področjih – zaposlovanje, socialna zaščita, izobraževanje in usposabljanje, zdravje in socialne storitve, nastanitev in javna infrastruktura.

Evropsko leto bo poleg povečevanja ozaveščenosti pozivalo javnost in politike k spodbujanju odločevalcev, da zastavijo konkretne cilje na tem področju in začnejo izvajati konkretne ukrepe.

Več o Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012 si lahko preberete na uradni spletni strani leta:
http://ec.europa.eu/social/ey2012.jsp?langId=en

 

No omenjeno tematiko bomo v MC Hiša mladih skozi celo leto 2012, organizirali več akcij in različnih delavnic. Vabljeni, da se nam pridružite in nam tako pomagate obogatiti medgeneracijsko sodelovanje v našem mestu.

ffffffffffffffffffff.jpg