MIKLAVŽEVANJE 2011

03.12.2011 - 21.12.2011 / 10:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miklavževanje 2011, se je začelo že dopoldan, okrog 10. ure, na trgu 1. slovenske vlade, kjer je potekal Art market, žal pa je sejem domače obrti odpadel zaradi deževnega vremena.

Otroški program je pričel ob 14. uri z ustvarjalnimi delavnicami za najmlajše, v avli dvorane 1. slovenske vlade. Ob 15. uri pa so se odprla vrata v dvorano, kjer so povezovalki Denise in Ana najprej na oder priklicale otroški pevski zbor Višaji, nato plesno skupino ADC, takoj za tem pa je bil na vrsti čisto pravi otroški muzikal Mali Kakadu, v izvedbi Kulturnega zavoda Kult. In tam nekje, okrog 17. ure je v dvorano vstopil sv. Miklavž, s svojimi pomočniki angelčki in hudički, ter pozdravil vse najmlajše.

MALU KAKADU (opis)

Mali Kakadu je navihan, nagajiv in poskočen muzikal za otroke, vendar pa ob vsej razigranosti v sebi nosi polno drobnih življenjskih resnic in naukov. Mojstrsko ga je napisala in uglasbila Svetlana Makarovič in njena radijska igra s to vsebino in glasbo je postala že prava otroška klasika.

Malega Kakaduja si zdaj lahko tudi ogledate. Z mlado igralsko ekipo in njeno energijo se boste v ritmu glasbe podali na pustolovsko popotovanje navihanega Malega Kakaduja skozi džunglo, mimo Afrike in njenih živalskih prebivalcev vse do naših krajev in še kam, kjer se bo srečeval z zanimivimi živalskimi zgodbami, ki jih piše (ne samo) živalsko življenje.

miklaw__2011plakat.jpg