MREŽA MAMA

25.10.2011 - 29.11.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani za prihodnost!

 

V devetih slovenskih krajih so mladi in predstavniki občin začrtali sodelovanje. V maju so se prvič srečali, skozi poletje so sodelovali na različnih dogodkih, v tem mesecu pa že načrtujejo nove projekte v svojih lokalnih skupnostih. To je povzetek projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu. Naslednji izziv je, da se na teh temeljih vzpostavi nov razvojni model.

Ideja projekta temelji na izhodišču, da se v okviru Evropskega leta prostovljstva spodbuja prostovljstvo med predstavniki občin in mladimi. Teža projekta leži na prepičanju, da sodelovanje med občinami in mladimi lahko ustvarja prebojno vez, ki izhaja na eni strani iz izkušenosti in pristojnosti na drugi strani pa mladosti in inovativnosti.

Skozi projekt se je v sodelujočih krajih izoblikovala trajna izkušnja vzajemnosti in trdno prepričanje, da smo kot družba učinkovitejši le takrat, ko sodelujemo. Izziv je, da se to spoznanje deli tudi v ostalih krajih, kjer se projekt ni izvajal.

Mladinska mreža MaMa, kot nosilka projekta,  združuje osemintrideset organizacij s statusom mladinskega centra s ciljem, da se zagotovi podporno okolje za mlade v njihovi lokalni skupnosti in z namenom, da se v širši javnosti prepozna vloga mladinskih centrov, ki jo imajo pri razvoju mladine. Kot bomo podrobneje prikazali v prihodnjih mesecih, se je delovanje mladinskih centrov, še posebej v času krize izkazalo za pomembno pomoč mladim pri vstopanju v svet družbe.

Mladinska mreža MaMa

 

8.11.2011 bo v Mariboru potekalo sklepno nacionalno srečanje projekta Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu, kjer se bo predstavila dodana vrednost projekta.

Srečanje bo potekalo v Dvorani Gustaf v Mariboru, s pričetkom ob 10:00. Več o projektu in prijavi na sklepno nacionalno srečanje na www.mreza-mama.si in http://www.mreza-mama.si/aktivnosti/56

V kolikor bi želeli dodatne informacije v zvezi s projektom Občinski uslužbenci in mladi skupaj na delu sporočite na .