MLADINSKI SVET AJDOVŠČINA NA FESTIVALU HIŠE MLADIH

04.11.2011 - 11.11.2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mladinski svet Ajdovščina, ki si prizadeva za krepitev vloge mladih v družbenem dogajanju, za vzpodbujanje aktivnosti mladih ter za krepitev svobodne in demokratične skupnosti, prav tako domuje v novi Hiši mladih v ajdovskih Palah. Na Festivalu Hiše mladih se predstavlja z naslednjimi aktivnostmi;

petek 4.11.2011 – cel dan

Dan odprtih vrat Hiše mladih z mladinsko tržnico

Prvi dan FHM, Hiša mladih odpira svoja vrata vsem, ki bi si želeli približati se društvom in organizacijam, ki v njej delujejo in jih bolje spoznati. Posamezna društva se bodo tako z različnimi delavnicami in drugimi aktivnostmi predstavljala vsem obiskovalcem, predvsem pa mladim, ki bi želeli pokukati v njihov svet.

 

7. – 11.11.2011 od 9h – 12h v pisarni MSA

Test zaposljivosti

Zaposlitev je primarni pogoj, ki mladim omogoča finančno varnost, osamosvojitev, možnost ustvarjanja družine ter prestop v dobo odraslosti. Naloga države je zagotoviti pogoje, ki omogočajo večje zaposlovanje mladih. Sprašujemo pa se, kaj lahko mladi sami naredimo za to, da si izboljšamo položaj na trgu dela?

Brezplačno testiranje in svetovanje o zaposljivosti mladih je namenjeno predvsem mladim iskalcem (prve) zaposlitve, absolventom in drugim mladim, ki zaključujejo šolanje in bodo kmalu vstopili na trg dela, mladim, ki se šele odločajo o svojem bodočem poklicu, a jim za svojo prihodnost ni vseeno,  vsem tistim, ki bi radi preverili svojo zaposljivost in bi želeli prisluhniti nasvetom za učinkovitejše iskanje zaposlitve!

4. - 11.11.2011 – cel teden

Pismo županu

Ali nas mlade kdo kaj vpraša?

Sedaj imate priložnost, da v pismu županu izrazite svoje mnenje in na kartico županu napišete kje vas čevelj žuli, kaj bi bilo potrebno spremeniti za mesto prijaznejše mladim, kakšno je vaše mnenje in kakšne so vaše želje, potrebe in predlogi. Kartice dobite na FHM in jih v priloženem nabiralniku oddajte.

sreda, 09. 11. 2011 - od 11h dalje

Posvet skupnosti občin Slovenije

Identificirajmo mladim prijazne občine!

Na posvetu Skupnosti občin Slovenije bo Mladinski svet Ajdovščina predstavili osnutek Certifikata mladim prijazna lokalna skupnost, s katerim bomo v okviru projekta Mladi odpiramo prostor: »Vzpostavljanje in razvoj lokalnih mladinskih politik«, nagradili lokalne skupnosti v Sloveniji, ki uspešno izvajajo ukrepe mladinskih politik.

Skupaj s predstavniki Skupnosti občin Slovenije in delovno skupino za mladinsko politiko bomo identificirali tiste ukrepe, ki jih morajo lokalne skupnosti izvajati za pridobitev tovrstnega naziva in pregledali smernice za nadaljnje izboljšanje stanja na področju mladinskih politik v Sloveniji.

petek 11.11.2011 ob 17h v baru Hiša mladih

Srečanje skupin po področjih dela MSA

Mladinski svet Ajdovščina vabi vse mlade, ki bi radi kakor koli sodelovali, debatirali ali z nami delili svoje ideje naj se pridružijo eni od naslednjih skupin:

MLADINSKI TURIZEM - OKOLJE - PARTICIPACIJA in DRUŽBENA KRITIČNOST MLADIH

Vabljeni vsi, ki bi radi aktivneje sodelovali pri oblikovanju mladinskega turizma v Ajdovščini, vas skrbi za okolje ali kritično razmišljate o stanju današnje družbe.

Pridi na kavo, povej svoje mnenje, bodi aktiven!

FHM_LQ_002.png