MC21 - JAGODA BATAGELJ

1. Prva asociacija na »Jagoda Batagelj«

Ha! Sem se že prav navadila, da sem Batagelj! :) Mi je pravzaprav že kar čudno, če se kdo zmoti in napiše Jagoda Štrukelj! A ni to hecno? :)

2. Kateremu letnemu času si najbolj podobna?

Pomladi

3. Če bi lahko potovala v času, kam bi se odpravila?

V 50-ta!

4. S katero znano osebo, bi se odpravila na samotni otok?

Z Jurijem! :))) Ok če mora biti res fuuuul znana osebnost pa z Jimom Carryem! :)

5. Katere sladice se ne moreš prenajest?

Palačink z Nutello!

6. Opiši Ajdovščino v enem stavku.

Malo mesto, polno dobrih ljudi.

7. Kaj je to ljubezen?

Ljubezen je bistvo življenja

8. Če bi ulovila zlato ribico in imela eno željo, kaj bi jo prosila?

Da na svetu ne bi bilo bolezni!

9. Kaj bi rada znala, pa ne znaš?

Rada bi znala zelo dobro peti in igrati kitaro.

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Bodite pozitivni in neustrašni

11. Kako si pristala v svetu plesa?

Od nekdaj sem rada plesala, v 6. razredu OŠ smo v roke dobili letake za vpis v plesno šolo. Celi razred se je zmenil, da bomo šli vsi skupaj, a prišla sem samo jaz, in ko sem enkrat stopila v plesno dvorano, nisem več hotela ven! :)

12. Kdaj pri svojem delu najbolj uživaš?

Užitek pri plesu je težko opisati, to enostavno moraš doživeti, da bi razumel, zakaj ljudje, ko enkrat začnejo plesati, nikoli ne prenehajo. Uživam pa tudi, ko vidim, da s svojim plesom navdušujem in inspiriram gledalce in ko vidim kako pari, ki jih učim napredujejo in rastejo - ne le kot plesalci, ampak tudi kot osebnosti.

13. Katere plesi so ti najbolj pri srcu in zakaj?

Latinskoameriški, verjetno zaradi glasbe in zgodbe, ki jo ustvarjata plesalec in plesalka...

14. Kako nastane uspešna plesna koreografija? Še preden pride do vaje in treninga. Kje najdeš navdih za nove plesne korake in gibe?

Za uspešno koreografijo ni enega recepta. Pomembna je inspiracija, ki jo lahko dobiš v glasbi, v paru, v zgodbi, ki jo želiš prikazati; skratka poti do dobre koreogrfaije je veliko. Sem pa že velikokrat opazila, da reka "Simple Is The Best" in "Less is More" pri ustvarjanju plesnih koreografij zelo dobro delujeta.

15. Z Jurijem si nastopala tudi na odrskih deskah. Je občutek primerljiv z tekmovanjem, npr. Blackpoolom?

Z Jurijem sva ustvarila plesno gledališko predstavo prav z razogom, da plesalcem in gledalcem ponudiva latinskoameriške in standardne plese v drugi obliki, ne tekmovalni, temveč bolj umetniški... Ker v plesu uživamo tako na tekmovanjih kot na odru, je v tem pogledu torej občutek seveda primerljiv, vendar so vse ostale okoliščine popolnoma drugačne...

16. Te morda mika še kak drug »svet« plesa in si ga hraniš za prihodnost?

"Svet Plesa" je v mojih očeh le eden, je pravzaprav življenje samo in ga živim vsak dan sproti, Je pa seveda še ogromno stvari, ki bi jih rada poskusila, si ogledala, doživela... vse ob svojem času.... :)

17. V čem meniš, da bi se lahko še izboljšala pri svojem delu, oz. kje misliš, da lahko še napreduješ?

Prostora za napredek je še ogromno! Občutek imam, da se vsak dan naučim kaj novega in se dopoljunjem.... spozanala sem predvsem, da se največ naučim prav iz lastnih napak... in s tem ni prav nič narobe! :)

18. Kje bi rada še zaplesala pa še nisi?

Trenutno z Jurijem ustvarjava novo plesno gledališko predstavo Plesalčevo Srce - Vse ali Nič in z njo bi rada najprej nastopila na čim več odrih po Sloveniji, kasneje, če bo seveda uspešna, bi pa rada "preiskusila" tudi kak tuj oder. Kar se pa tiče tekmovanj pa konec leta prestopava med profesionalce tako da naju tudi tam čaka še precej novega! :)

19. Imaš morda vzornika v plesnem svetu?

Vzor so mi predvsem plesalci, ki so v svojem ustvarjanju iskreni, tisti ki se ne uklanjajo političnim smernicam zaradi materialnih dobrin, ampak gredo svojo pot, poslušajo svoje srce - prav zaradi tega ti plesalci zame ustvarjajo najboljši in najbolj iskren ples...

20. En stavek o Michaelu Jacksonu?  

Michael je legenda in večna inspiracija, ki nikoli ne bo pozabljena!

21.) POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH !

Kakšna je vaša prva asociacija na latinskoameriške in standardne plese? :)

Jurij & Jagoda Batagelj :)