MC21 - KAJA BESEDNJAK

1. Prva asociacija na »Kaja Besednjak« 

Pozitiva.

2. Kateremu letnemu času si najbolj podobna?

Poletju.

3. Če bi lahko potovala v času, kam bi se odpravila? 

Šla bi na potovanje skozi vsa stoletja, a na kratko, da ne bi zamudila svoje sedanjosti.

4. S katero znano osebo, bi se odpravila na samotni otok?

Meni znano osebo. :)

5. Katere sladice se ne moreš prenajest?

Sladic mislite? :)

6. Opiši Ajdovščino v enem stavku.  

Iz mojega objektiva je majhno,lepo, pihajoče mesto, polno talentiranih ljudi z velikimi  sanjami.

7. Kaj je to ljubezen?  

Ravno danes sem zasledila ta del v filmu… »Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful.«    ( A walk to remeber)

8. Če bi ulovila zlato ribico in imela eno željo, kaj bi jo prosila?

Da bi ljudje delali tisto kar jih veseli, delili nasmeške z vsemi nami, bili pozitivni, srečni, brez negativnosti,dihali čist zrak, plavali v čistem morju in … aja sam ena želja. :(

9. Kaj bi rad znala, pa ne znaš?

Znala bi zajeti,videti, doživeti cel resnični in magični svet.

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Živi in upaj si !

11. Zakaj si se odločila vstopiti v svet plesa?

Svet sam oz. ritmi glasbe so me sami popeljali v svet plesa. Že ko smo v vrtcu plesali račke, a sem jaz raje doma ob gledanju videospotov skakala po postelji staršev, se oblačila v mamina oblačila, se gledala v ogledalo in uživala v mislih da nastopam pred polno dvorano, sem uživala v plesu. Sedaj sicer malo drugače vadim kot takrat, a občutki svobode, občutek nadzora nad občinstvom in to da brez besed lahko povem kaj čutim, mislim me je prevzelo. Ni bilo odločitve, bilo mi je samoumevno da to hočem.

12. Kaj ti pomeni ples?

Ples je zame svet, kjer sem svobodna, kjer lahko brez besed, glasno povem kaj čutim, kjer ni negativnosti, kjer sem to kar sem in na katerega se lahko vedno zanesem.

13. Kakšna bi bila definicija plesnega stila ADC skupine ?

Ne vem če bi lahko ravno definirala, ker v plesnem centru ADC ne poučujemo samo ene zvrsti plesa, ampak ponujamo več zvrsti in sicer hiphop, street jazz ,pop,latino, zumbo in še kaj bi se našlo. Lahko pa rečem da je ADC sproščen, delaven, zagnan center,kjer vsakega z veseljem sprejmemo med seboj in delimo naše znanje.

14. Kako pa poteka izobraževanje v plesu? Kje se izobražuješ?

Za izobraževanje v plesu je več poti. Nekateri se vpišejo v plesno šolo,tam začnejo z osnovami in nato nadgrajujejo svoje znanje, nekateri  so samouki in svoje znanje črpajo iz posnetkov, raznih tekmovanj, eventov. Veliko plesalcev gre v tujino kot je npr. Amerika kjer obiskujejo delavnice tujih koreografov, plesalcev.  Nekateri plesalci nato te tuje plesalce pripeljejo v SLO in naredijo delavnico, katere se lahko udeležiš. Obstajajo tudi plesne akademije, vse odvisno koliko in kaj si želiš od plesa. Jaz se trenutno izobražujem v plesni šoli Kazina in pri M&N dance company, trudim se da grem na čim več delavnic, spremljam plesalce iz tujine preko youtube, res poizkušam iz vsakega treninga,delavnice,eventov ali posnetka vzeti čim več, da lahko gradim na sebi in nato delim moje znanje v plesnem centru ADC.

15. Kje najdeš navdih in inspiracijo za tvoje koreografije?

V ljudeh, meni ali v svetu.

16. Te mika morda še kak drug »svet« plesa, ki ga morda hraniš za prihodnost?

Mika me, mika. :D

17. Na kateri plesni dosežek si najbolj ponosna? 

Ponosna sem, da plešem.

18. Kakšno je tvoje mnenje o plesni sceni v Sloveniji?

V Sloveniji imamo zares veliko dobrih plesalcev na kar sem zelo ponosna. Kot vsaka scena, tudi plesna ima dobre in malo slabše strani.  Želim si le, da bi plesalci med seboj včasih več sodelovali in se podpirali.

19. S katerim znanim imenom iz sveta plesa bi rada nekoč sodelovala.

Imen lahko naštejem veliko, ker bi sodelovala z mnogimi, tako tujimi kot domačimi. Sedaj treniram pri Željku Božiču kar sem si vedno želela in trenutno ostaja on tisti, s katerim želim najbolj sodelovati.

20. Kje bi rada zaplesala pa še nisi?

Hmm…kar vidim tisti veliki oder, ogromno množico ljudi, soj luči in sebe na tem odru.

21. POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH !

Kdaj bomo  "kej skupej zapljsli" ? :)

Spomladi! :)