MC21 - ROK KUŽEL

1.Prva asociacija na »Rok Kužel«

To sem vendar jaz! Je žalostno, da ne znam odgovoriti na to vprašanje? En trenutek mi skozi možgane šine beseda zatežen, naslednji pa fejst.

2. Kateremu letnemu času si najbolj podoben?

Verjetno poletju, takrat se tudi najbolje počutim. Ravno toliko oblačil, da nisem nag, morje, sonce, hladna pijača. To mi godi.

3. Če bi lahko potoval v času, kam bi se odpravil?

Ne daleč nazaj. Nekje v 80. leta, da bi jih doživel v svoji sedanji starosti. Nikakor pa v prihodnost!

4. S katero znano osebo, bi se odpravil na samotni otok?

Da mi ne bi prehitro postalo dolgčas, za kar ima samotni otok vse potrebne lastnosti, bi s seboj vzel recimo Megan Mullally v vlogi Karen Walker iz nanizanke Will in Grace. Pa še pijačo ima vedno s sabo!

5. Katere sladice se ne moreš prenajest?

Rafaela.

6. Opiši Slovenijo v enem stavku.

Za moje strani neraziskana dežela, ki pa v lepi embalaži skriva preveč pokvarjene vsebine.

7. Kaj je to ljubezen?

Močno čustvo naklonjenosti do koga, združeno s skrbjo za njegovo korist, dobro. Tako piše v SSKJ.

8. Če bi ulovil zlato ribico in imel eno željo, kaj bi jo prosil?

Prosil bi jo, naj naši oddaji prinese novo scenografijo.

9. Kaj bi rad znal, pa ne znaš?

Rad bi znal peti. Rad pojem, vendar ljudje, ki me obkrožajo, tega ne slišijo najraje. 

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Kaj pa vem! Ne slovim po tem, da bi znal dajati nasvete. Predvsem zato, ker nisem vedno sprejemal najboljših odločitev in ne bi prevzemal odgovornosti za napake drugih. Naj uživajo mladost, naj ne prehitevajo in izkoristijo današnji dan!

11. Zakaj si se odločil vstopiti v svet televizijskega voditeljstva?

To ni bila odločitev, temveč nek splet naključij. Po nekaj letih dela na Valu 202 me je na televizijo povabila Ljerka Bizilj. Povabilo sem sprejel in danes mi ni žal za to odločitev. To je delo, v katerem neizmerno uživam in ta trenutek ne bi želel početi ničesar drugega.

12. Kdaj pri svojem delu najbolj uživaš?

Najbolj uživam, ko gremo »v živo«! Ko se odvrti uvodni avizo in se prižge luč na kameri. To je nepopisen občutek, adrenalin je takrat na višku in ta evforija kar traja, tudi ko se oddaja konča.

13. Katere tematike so ti pri najbolj pri srcu?

Glede na to, da smo v zadnji sezoni oddaje Sobotno popoldne postali povsem razvedrilna oddaja, je to tisto, kar mi najbolj leži. Televizijsko razvedrilo. Všeč so mi pogovori z gosti, sploh če so ti dobro razpoloženi in iskreni v svojih odgovorih.

14. Kako je stopiti pred kamero, ko veš, da te v živo pred TV ekrani spremlja veliko število gledalcev?

O tem ne razmišljam. Ne znam opisati, ampak dejansko med potekom oddaje pozabim na to, da nas gleda tudi 200 tisoč gledalcev. Kot bi bil v nekakšnem transu.

15. Predvsem te zadnje čase srečujemo v bolj družabnih tematikah. Imaš morda željo ali pa v načrtu, nekoč tudi sodelovanje v drugih, morda bolj informativnih vsebinah?

Kot sem rekel, me to, kar trenutno delam, izjemno veseli. Me je pa vedno malo zanimalo tudi delo v informativnem programu. Ko gledam novinarje, ki se oglašajo s kakšnih odmevnih dogodkov, me strašno zamika, da bi bil na njihovem mestu.

16. Kako se spopadaš s kritiko, če kdaj morda ni najbolj ugodna?

Moram reči, da mi ni vedno lahko, sploh zato, ker je večina negativnih kritik komentatorjev na raznih forumih odraz njihovih osebnih frustracij. Vsaj tako si jaz razlagam potrebo po nenehnem pljuvanju in kritiziranju vsega. Ne govorim samo o mojem delu ampak na splošno. Ampak to je verjetno odraz trenutnega stanja duha v Sloveniji.

17. Je za TV voditelja dobro, če se pojavi na naslovnici nekega »rumenega« medija? 

Kdo je že rekel, da je bolje, da se o nekom govori slabo, kot da se sploh ne govori? Vendar sam nisem med tistimi, ki imajo tako mnenje. Nimam potrebe po pojavljanju v časopisih. Vse, kar morajo ljudje vedeti o meni, vidijo v soboto popoldne.

18. Kakšno mnenje imaš o »svetu« televizije v Sloveniji?

Nimam slabega mnenja, čeprav ste verjetno pričakovali tak odgovor. Priznati moram, da veliko časa preždim pred televizijskim sprejemnikom in vidim marsikaj. Menim, da imamo, če govorim samo o nacionalni televiziji, dober informativni program, manjka pa mi kakšen »late night show«, manjka mi malo dobrega razvedrila.

19. Imaš morda vzornika v svetu tv voditeljstva?

Večkrat sem že povedal, da sta moja vzornika vsaj dva. To sta Miša Molk in Mario Galunič. Oba profesionalca, uglajena voditelja s širokim spektrom znanja, uporabljata lep jezik in to mi je všeč.

20. Je lepše prosto sobotno ali nedeljsko popoldne?

Najlepši je prost sobotni večer po uspešni oddaji.

21. POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH !

Kdaj boste pripeljali bando na ogled oddaje?

O, super ideja, pa res bi lahko! Se bomo kar z "vašo" in "našo" Matejo Česen dogovorili.