MC21 - JANI FUČKA

1. Prva asociacija na »Jani Fučka«

Au.

2.  Kateremu letnemu času si najbolj podoben?

Poletje. Zelo vroč pa to :)

3. Če bi lahko potoval v času, kam bi se odpravil?

Mislim, da je tukaj in zdaj popolnoma vredu, mogoče bi skočil le na kakšen rock ali metal koncert nazaj v osemdeseta.

4. S katero znano osebo bi se odpravil na samotni otok?

Jim Carrey in smeh je zagotovljen.

5. Katere sladice se ne moreš prenajest?

Noninih palačink z Nutello.

6. Opiši Ajdovščino v enem stavku.

Ko furaš in zaradi vetra pristaneš par metrov bolj desno kot pričakovano veš, da furaš v Ajdovščini.

7. Kaj je to ljubezen?

Ljubezen je lahko mnogo stvari, oziroma jo lahko čutimo do mnogih stvari – šport, glasba, punca/fant, družina, prijatelji... Na najbolj osnovni ravni po mojem mneju predstavlja občutek oziroma odnos do nečesa, kar ti je res pri srcu. Na ravni med osebami pa predstavlja predvsem medsebojno zaupanje in dobro poznavanje drug drugega ter pozitiven odnos.

8. Če bi ulovil zlato ribico in imel eno željo, kaj bi jo prosil?

Sicer ne ribarim,  a naj bo... Zaželel bi si čimveč barv v mojem življenju in življenju vseh, ki me obkrožajo.

9. Kaj bi rad znal, pa ne znaš?

 Predvidevati posledice svojih dejanj.

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Vse je mogoče, če imate dovolj volje in ste pripravljenji kaj za to tudi kaj narediti. Zato ne bodite leni, predvsem pa uživajte življenje po svojih najboljših zmožnostih!

11. Kako si pristal v svetu kolesarstva?

Pri desetih letih sem si z bratrancem in prijateljem ogledoval gorsko kolesarske filme in se odločil da je to prava stvar zame.

12. Kdaj v kolesarstvu najbolj uživaš?

Na tekmah, kjer mi je zelo všeč pozitven pritisk, ki iz tebe izsili le najboljše, sicer pa vedno.

13. Katera disciplina ti je najbolj pri srcu in zakaj?

V vsaki se najde nekaj posebnega, najbolj všeč sta mi 4cross in BMX dirt, prva zaradi načina tekmovanj in količine adrenalina, ki ga ta tekmovanja spodbujajo, druga pa zato, ker se mi zdi neverjetno kaj vse lahko v zraku počneš s kolesom in ker se na dirtih počutim da furam res samo zase.

14. Koliko treninga je potrebnega, da lahko nastopiš na takem velikem tekmovanju kot je npr. svetovno prvenstvo?

Za nastop na svetvnem prvenstvu potrebuješ zelo dobre rezultate na domačih tekmovanjih in tudi čimvišje uvrstitve na tujih, zato moraš že samo za udeležbo na svetobnem prvenstvu trenirati toliko, da spadaš v sam vrh domače konkurence. Seveda pa je treba za dober rezultat na prvenstvu trenirati še veliko več. Vsakodnevni treningi na progi poleti so skoraj nujni, čez zimo pa predvsem kondicijske priprave in treningi štarta.

15. Kakšne cilje imaš za leto 2012?  

Za vsako disciplino svoje. V BMX dirtu si želim nastopiti na par tekmovanjih in osvojiti vsaj en odmeven rezultat, pri BMX race-u si želim nastopiti na vseh tekmah pokala Slovenije in se ponovno uvrstiti med najboljšo trojico ter mogoče nastopiti tudi na kakšni tekmi v tujini, v 4crossu pa si želim nastopiti na vseh slovenskih tekmah, ki jih tako ne bo veliko, zato močno upam tudi na udeležbo na svetovnem pokalu.

16. Te morda privlači tudi cestno kolesarstvo?

Seveda, velikokrat vzamem v roke očetovo cestno kolo in kolesarim cel dan ter poskušam izbolšati svoj čas na določeni relaciji, recimo Šempas-Nova Gorica-Šempeter-Vogrsko-Šempas, vendar pa me ta disciplina tekmovlano ne zanima.

17. Kako si zadovoljen z delovanjem kluba Črn trn?

V klubu mi je zelo všeč, predvsem zato ker smo že zdavnaj prerasli meje kluba in tvorimo tesna prijatelstva, pri delovanju kluba mi je pa zelo všeč to, da se posluša in posluša uresničiti želje vsakega posameznika.

18. Katero dirko bi rad nekoč zmagal?

Nisem izbirčen, vsaka zmaga je vredu. :)

19. Imaš morda vzornika v kolesarskem svetu?

Nemogoče je, da bi imel le enega... Lahko se našteva od Cedrica Gracie v 4crossu pa vse do Camerona McCaula v MTB dirtu, z vsemi disciplinami vmes.

20. Te bomo morda kdaj videli na olimpijskih igrah? :)

Seveda, zagotvo bom na kakšnih nastopal kot gledalec. Sicer pa so možnosti vedno odprte, mogoče bi mi, z resnimi treningi in malo sreče, uspelo doseči tudi to.

21. POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH !

Kako vam je uspelo v tako kratkem času priti od projekta do nove Hiše mladih?

Uspelo nam je z obilico dela in odrekanja, ter s pomočjo ljudi, ki so, tudi prostovoljno, vložili ogromno energije v ta projekt. Posebno vlogo pri vsej stvari pa je seveda odigrala tudi Občina Ajdovščina.