MC21 - SARA SAVNIK

1. Prva asociacija na »Sara Savnik«

Levinja z umetniško dušico, ki ji oblikovanje, moda in ustvarjanje nasploh, pomeni vse.

2. Kateremu letnemu času si najbolj podobna?

Definitivno poletju, saj sem tudi rojena v enem izmed poletnih mesecev. Vroče sonce, plaže, cocktaili in lahka poletna oblačila so prava uživancija.

3. Če bi lahko potovala v času, kam bi se odpravila?

V obdobje gotike.

4. S katero znano osebo, bi se odpravila na samotni otok?

Bi se odločila za družbo 2 postavnih nogometašev Cristiana Ronalda & Neymarja da Silva J

5. Katere sladice se ne moreš prenajest?

Panna cotta.

6. Opiši Ajdovščino v enem stavku.

Prelepo "burjasto" mestece kjer vsakdo najde svoj kotiček.

7. Kaj je to ljubezen?

Prijeten občutek ščemenja v trebuhu, ki ga ne bi zamenjala za nič na svetu.

8. Če bi ulovila zlato ribico in imela eno željo, kaj bi jo prosila?

Naj mi uresniči vse tiste moje male skrite & manj skrite želje

9. Kaj bi rad znala, pa ne znaš?

Uh, tega je pa kar nekaj, izdelovati izdelke iz stekla, kvačkati, driftati, zamenjati gumo na avtu, izdelovati sveče iz voska...

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Z dobrimi sekundami si narediš dobre minute, z minutami ure, z urami dneve, z dnevi tedne, s tedni mesec, z meseci leto in če se tega držiš ne moreš met slabega leta!! :)

11. Zakaj si se odločila vstopiti v svet oblikovanja?

Ker me je vedno zanimalo to področje in si ne predstavljam da bi kaj drugega v življenju sploh lahko počela, saj mi svet oblikovanja ponuja neskončno možnosti.

12. Kaj ti pomeni ustvarjanje?

Ogromno, saj se na ta načim izrazim to sem jaz. To je čas ko lahko svoje misli, občutke, ideje ustvarim in pokažem na svoj način ter to z drugimi tudi delim.

13. Kakšna bi bila definicija stila tvojega oblikovanja ?

Predvsem samo moj, saj ne sledim trendom zato da bi se tudi sama oblačila po zadnji modi. Vse je odvisno od dneva, počutja, priložnosti. Bi pa lahko rekla da prisegam bolj na elegantne, klasične kose, ki jih vedno popestrim z unikatnim nakitom ali drugimi modnimi dodatki.

14. Si vedno zadovoljna s svojimi izdelki, ali pa se morda kdaj zgodi, da končni izdelek ni ravno tak, kot si ga načrtovala?

Seveda, tudi to se zgodi, na napakah se učimo ampak prav ta "napaka" je lahko nekomu všeč ali pa me pripelje do nadgradnje izdelka in s tem novih idej in tehnik ki jih preizkušam. Take napake so celo dobrodošle pri razvijanjih končnega videza izdelka

15. Kje najdeš navdih in inspiracijo za tvoje oblikovanje?

Predvsem črpam iz vsega tega kar me tisti hip obdaja, iz življenja in izkušenj samih. Veliko navdiha najdem v naravi, sploh med tekom ali kolesarjenjem v naravi, v fotografiji, ob prebiranju dobre knjige ali bloga, ali pa ob pogledu na kak neposrečen  ženski outfit.

16. Kako se predstavljaš, oz. kako in kje poskušaš najti kupce tvojih izdelkov?

Moje izdelke predstavljam na različnih modnih revijah, prek facebook profila, raznih sejmov, natečajev, projektov, velikokrat pa kupci kar sami stopijo v kontakt z mano.

17. Kakšna je oseba za katero oblikuje Sara Savnik? 

To je samozavestna ženska, ki v življenju točno ve kaj hoče in to tudi dobi. Je samosvoja, drzna, sexy, se ne boji izstopati od drugih, predvsem pa je unikatna.

18. Kakšno je tvoje mnenje o sceni v Sloveniji glede oblikovanja nakita in mode?

V Sloveniji potrebujemo svežino, čeprav je nekaj dobrih oblikovalcev, so žal v ospredju tisti ki jih je čas že zdavnaj povozil in spijo na lovorikah. Premalo je poudarka na mladih oblikovalcih, ki se šele prebijamo na slovensko sceno mode. Premalo si upamo, premalo je tiste drznosti in unikatnosti, preveč je ponavljanja, kopiranja in zgledovanja po drugih.

19. S katerim znanim imenom iz sveta mode ali oblikovanja bi rada nekoč sodelovala?

Vsako sodelovanje bi si štela v čast in nek nov izziv in izkušno. Če bi imela to možnost bi najraje sodelovala z Coco Chanel saj je po mojem mnenju bila najvplivnejša ženska v modnem svetu. Z veseljem bi sodelovala tudi z ekipo Victoria secret saj so njihove modne revije pravi šovi in paša za oči.

20. Sodeluješ na ajdovskem art marketu. Kaj meniš o dogodku?

Zdi se mi da je to ena zelo dobra ideja in smo tak dogodek potrebovali v Ajdovščini. Na tak način se predstavijo naši izdelki in pa tudi me ustvarjalke-oblikovalke same.

21. POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH !

Ali bo intervju kje tudi javno objavljen?

Seveda, na spletni strani Mladinskega centra Ajdovščina. www.mc-hisamladih.si