MC21 - NINA PUŠLAR

1. Na kaj je Nina Pušlar najbolj ponosna?

Na to, da imam v sedmih letih svoje glasbene kariere 3 samostojne albume in odlične koncerte

2. Te najdemo na Facebook-u ali Twitter-ju?

Tako na Facebook-u kot na Twitterju. Na družabnih omrežjih sem prisotna, ker se mi zdi, da sem na ta način - poleg koncertov - najbolj povezana z vsemi, ki me radi poslušajo in redno spremljajo.

3. Raje kava ob sončnem vzhodu ali kozarec vina ob sončnem zahodu?

Kozarec vina ob sončnem zahodu.

4. S katero znano osebo, bi se zlahka odpravila na večerjo?

Za isto mizo bi posedla svoje trenutno najljubše izvajalce – Johna Mayerja, Michael Bubleja, Adele, Brooke Fraser, Coldplaye, Sheryl Crow, še koga in naredili bi si super večer z zelo pestrimi zgodbami :)

5. Kako skrbiš za čistejše okolje?

Sortiram odpadke, jih odlagam na za to zadolžena mesta in se večkrat udeležim tudi kakšne čistilne akcije.

6.  Katero glasbo boš zagotovo vzela na samotni otok?

Sem zelo raznolika poslušalka in na iPod-u se najde res ogromno dobre glasbe, trenutno največ poslušam zgoraj omenjene, seveda pa je izbor še mnogo večji in raznovrstnejši.

7. Raje Slovenija ali raje Združene države Evrope?

Slovenija v Združenih državah Evrope! Slovenci smo majhni, imamo izrazit karakter in moramo se čim bolj odpreti v svet in pri tem uživati. Preveč smo zaprti, ampak se nimamo česa bati.

8. Če bi bila Miss sveta, za kaj bi si najbolj prizadevala?

Za mir na svetu, sožitje med narodi, ljubezen in enakopravnost. Kot vse, a ne? Verjetno se ne bi razlikovala po tem kaj bi vsi na tem svetu imeli, pač pa bolj po tem kako bi do tega prišli. Probala bi narediti kaj malo drugače, če bi se dalo.

9. Opravljaš kdaj prostovoljno delo?

Sama se večkrat odzovem na dobrodelne koncerte, kjer lahko s svojim petjem naredim nekaj lepega in nekomu pomagam. Če vidim smisel, poznam zgodbo in sem res lahko v pomoč – sem zraven. V otroštvu sem bila veliko prisotna na različnih prostovoljnih dejavnostih in sem se ogromno naučila.

10. Tvoj nasvet mladim bi bil?

Uživajte v mladosti, čim bolj produktivno zkoristite svoj čas, živite zdravo, poslušajte dobro glasbo, berite knjige, ukvarjajte se s športom in najdite v življenju tisti poklic, ki vas bo osrečeval.

11. Zakaj si se odločila vstopiti v svet glasbe?

Glasba je vedno bila del mene in stvari so počasi rasle same od sebe. Prijateljica me je pri 16ih prijavila na avdicijo  za Bitko talentov v oddaji Spet doma in me s tem pravzaprav "pahnila" v svet šovbiznisa. Niti približno si nisem mislila kaj vse me čaka od takrat dalje…

12. Kaj ti pomeni glasba?

Glasba je kisik, ko postaneš pozitivno zasvojen od nje. To je najlepši občutek, ki se ne konča.

13. Kakšna bi bila definicija glasbenega stila Nine Pušlar?

Čutni mainstream pop.

14. Kako pa poteka izobraževanje v petju? Se kje izobražuješ?

Sedaj že nekaj let obiskujem ure solo petja spoznala sem ogromno novih in zelo uporabnih stvari. Predvsem sem se začela ukvarjati s svojimi glasilkami in začela ta dve mala in zame tako pomembna bisera ceniti. Pazim na pravilno dihanje, na pravi nastavek in počasi teorijo prenašam tudi v prakso. Za vse pa rabiš čas.

15. Kateri tvoj nastop ti je nekako najljubši do sedaj?

Trenutno sem najbolj ponosna na nastop na festivalu Slovenska popevka 2012 s Stiškim kvartetom.

16. Kako skrbiš za svoj imidž na odru? Se pripravljaš mnogo časa, ali morda temu ne posvečaš preveč časa in poskušaš prepričati občinstvo s petjem?

Vsaki stvari, ki se mi zdi pomemben del celotne zgodbe, posvetim ogromno časa. Svoj imidž sem vedno ustvarjala na dobri glasbi, na vokalu, ki prepriča, na dobrih melodijah, besedilih, to je vedno na prvem mestu. Počasi sem rasla tudi v smislu mode, uspela razviti nek razpoznaven stil in seveda – tudi v tem uživam!

17. Kaj meniš o pojavljanju na naslovnicah v rumenih medijih? Se ti zdi to pomembno za uspeh, ali vseeno bolj zaupaš v kvaliteto glasbe?

Pojavljanje v rumenih medijih je nujno zlo, ki ga uspeh pripelje s kvaliteto glasbe.  Dejstvo je, da ljudje radi berejo “rumene” zadeve o znanih ljudeh, zato se temu nihče na sceni, ki je nekaj naredil, ne more izogniti. Sama skušam imeti z mediji korekten odnos in jim ponuditi vsaj nekaj zanimivega kar je tudi del moje glasbe.

18. Kakšno je tvoje mnenje o glasbeni sceni v Sloveniji?

Naša glasbena scena ima velik potencial in dobre glasbenike, mislim pa, da se do zdaj nismo uspeli razviti. Čutim neko blokado – ali je to medijska ali v radijih ali pač v ljudeh, da predvsem popularna scena ne zaživi tako kot je treba. Mogoče bi morali malo bolj ceniti lastno sceno in dati kako priložnost več. Treba je dosti delati in pozitivno razmišljati, pa bo.

19. Kdaj te bomo lahko videli in slišali v Ajdovščini?

Upam, da čim prej! Smo v nekih pogovorih in bom javila, čim izvem.

20. Tvoja pesem leta 2012 je? 

John Mayer - Something like Olivia

21. POSTAVI SVOJE VPRAŠANJE MLADINSKEMU CENTRU HIŠA MLADIH!

Kdaj se organizirate in me obiščete na kakem koncertu? Zrihtam backstage pass!!! :)

Takoj, ko dobimo uradno povabilo :)