Gledališki abonma za mlade // ODPOVEDANO!

Zabava & prosti čas | Petek, 27.03.2020 ob 16:00 | MKC Ajdovščina

Napovedujemo prvo predstavo v okviru Gledališkega abonmaja za mlade, ki ga oblikuje Tjaša Črnigoj in ki poteka v okviru projekta Gledališke delavnice za mlade (ki se pričnejo v četrtek 19. marca). Prva predstava bo na sporedu v petek, 27. marca 2020, v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

 

 

 

 

 

 

 

 

V petek, 27. marca ste prav lepo vabljeni k ogledu predstave Pravica biti človek v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Organiziran je brezplačen prevoz v Ljubljano izpred MKC Hiša mladih Ajdovščina ob 16. uri. Na predstavo so vabljeni mladi iz Ajdovščine in okolice. Primerna je za starejše od 14 let. Po predstavi sledi še kratek pogovor o predstavi z udeleženci abonmaja, ki ga vodi Tjaša Črnigoj.

* Udeleženci plačajo vstopnico, ki stane 5 eur.

* Rok za prijave je ponedeljek 23.marec.

* Prijave so obvezne in jih sprejemamo na INFO@MC-HISAMLADIH.SI

 

Več o predstavi:  Pravica biti človek // Lutkovno gledališče Ljubljana

Ne gre za lutkovno predstavo, pač pa za predstavo, ki je nastala v okviru Gledališkega laboratorija Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pod vodstvom uveljavljenih gledaliških umetnikov so jo napravili mladi od 12. do 19. let. Nastajala je več kot pol leta, v njej pa je sodelovalo 19 mladostnikov, ki v predstavi tudi nastopajo. Gre za predstavo, ki je mladim dala glas, da so v javnosti začeli razpirati aktualna družbeno-politična vprašanja. »Predstava je tako intimna podoba generacije, ki po eni strani odrašča v dobro varovanih družinskih okoljih, po drugi pa vstopa v svet kaosa in popolnoma novih negotovosti, s katerimi je bilo prejšnjim generacijam prizaneseno.« (iz spletnega opisa predstave) Po tem, ko je bila predstava premierno predstavljena javnosti, je na twitterju spontano nastala pobuda, da se predstave udeleži državni vrh in nekateri politiki so kasneje na predstavo tudi dejansko prišli ter prisluhnili mladim.

Še več o predstavi najdete na TEJ POVEZAVI

Še več o gledaliških delavnicah za mlade, ki potekajo v MKC Hiša mladih Ajdovščina pa najdete na TEJ POVEZAVI.

 

OBVESTILO: DOGODKE V OKVIRU GLEDALIŠKEGA ABONMAJA ZA MLADE BOMO SPROTI PRILAGAJALI AKTUALNIM RAZMERAM V ZVEZI S KORONAVIRUSOM. HVALA ZA RAZUMEVANJE.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

8 - 4 =