Koncert: SEVERA & GAL GJURIN + Modna Poizkuševalnica

Zabava & prosti čas | Sreda, 21.05.2014 ob 20:00 |

Tudi letos je v okviru MC Tedna mode potekala Modna poizkuševalnica, ki je prvič zaživela v lanskem letu. In tudi tokrat smo jo začinili z glasbeno poslastico. Na odru Bara Hiša mladih, sta vas v akustični različici razveseljevala Severa in Gal Gjurin. V petek, 16. maja 2014.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tako kot lani je bila tudi letošnja Modna poizkuševalnica razdeljena na dva dela, kulinariko in glasbo. Za glasbeni del sta namreč poskrbela Severa in Gal Gjurin s svojim akustičnim koncertom. Kot gost pa se jim je na akustični kitari pridružil njun dolgoletni glasbeni prijatelj Miha Kraker.

severa gal

Severa in Gal sta se spoznala na začetku osemdesetih. Poleti. Sprva se sicer nista lotila glasbe, sta se pa dolgo spoznavala, si delila igrače, spoznanja in ideje. Ni skrivnost, da sta Gal in Severa, brat in sestra. Prav on jo je izvabil iz likovnega okolja in tudi prvič povabil na oder. Takrat za preprosto improvizacijo, kasneje v bend in zazvenela je Olivija. Pa tudi potem, ko je že davno potihnila, sta se vedno znova znašla pri takšnih ali drugačnih sodelovanjih. Njuno dolgo poznanstvo, družinska vez in očitna povezanost, pač vedno znova kujejo nove ideje, melodije in zvoke.
 
Severo in Gala druži podoben okus za glasbo ter dojermanje glasbe kot živega organizma – vsaka skladba vsakič zveni drugače, izvaja se v živo ter se skoraj neopazno spreminja, pretvarja in odrašča. Prav tako, kot njuno džezovsko obdobje prostega preigravanja in mladostniškega vrveža ob katerem sta oba odrasla. No, še prej ob domačem hitu – eni najbolj predvajanih kaseti v hiši – Je Ben’t Janija Kovačiča. Bratsko-sestrska srečanja so še vedno zarisana brez jasnih okvirjev. Spustita se v dogodivščino in iščeta dobre vibracije. Tako sta plod zadnjega obdobja pesem Kakor da se nič ni zgodilo in skladba Spet doma, kjer sta se jima pridružila harmonikaša Miha Debevec in Tomaž Rožanec.

 

Petkov večer letošnje Trendologije v Ajdovščini je prinesel s seboj tudi izvrstne kulinarične užitke izpod rok dveh mladih, domačih kuharskih mojstrov. Da so se vam pošteno cedile sline sta poskrbela Miha Bratina in Peter Bajnoci.

miha bratina  bajnoci naslovnica

 

Organizator: MC Hiša mladih Ajdovščina


PETEK, 16. MAJ 2014 / 20h / MC HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA

 

svežina

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

1 + 6 =