MC TEDEN MODE 2014 - TRENDOLOGIJA

Zabava & prosti čas | Nedelja, 25.05.2014 |

Pomladni čas je v MC Hiša mladih že po tradiciji namenjen modi in modnemu ustvarjanju in tako je bilo tudi letos, saj je za nami že četrti MC Teden mode, ki je potekal med 12. in 17. majem 2014, seveda v Mladinskem centru Hiša mladih. Teden, ki je bil poln najrazličnejših aktivnosti s področja mode je v letošnjem letu malce osvežen in tako še privlačnejši za obisk. Rdeča nit pa je bila Trendologija.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

MC Teden mode je vsako leto eden izmed vrhuncev dogajanja v Mladinskem centru Hiša mladih Ajdovščina in je hkrati tudi prvi večji dogodek, ki se je leta 2010 zgodil v novi stavbi mladinskega centra. Ker se je že takrat med obiskovalci lepo prijel in bil deležen velikega odziva, smo s tradicijo nadaljujevali tudi letos, ko je dogajanje potekalo med 12. in 17. majem. Z dogodkom želimo predvsem promovirati svet mode, kot svet, ki nudi nešteto možnosti kreativnega ustvarjanja, obenem pa želimo mladim iz naše regije, ki se s ukvarjajo z ustvarjanjem v modi in ki jih še zdaleč ni malo, omogočiti predstavitev svojega dela širši javnosti.

Ves program je bil glede na prejšnja leta rahlo spremnjen ali bolje rečeno osvežen. Tako se je v program vrnil Vintage piknik, novost je tudi PechaKucha večer, ki se je zgodil v četrtek, 15. maja, Modna poizkuševalnica je bila seveda na sporedu tudi tokrat, sprememba pa je bila na področju modnih revij, ki so v letošnjem letu potekale le v soboto in ne več tudi v petek, kot je bilo to v navadi prejšnja leta. Seveda pa so v programu ostale modne ustvarjalne delavnice, art market, otvoritev modne razstave v Galeriji Hiša mladih in še marsikaj se je našlo.

PROGRAM MC TEDNA MODE 2014 - TRENDOLOGIJA / 12 - 17 MAJ 2014

Ponedeljek 12. maj 2014

Galerija Hiša mladih #TRENDOLOGIJA

Na družabnem omrežju Instagram objavite fotko s hashtagom #trendologija in tako postanite del razstave "Trendologija", ki bo v času trajanja Tedna mode potekala v Galerija Hiša Mladih. Vaše Instagram fotke bomo namreč natisnili in jih ponudili na ogled v realnem svetu, v Galeriji Hiša mladih Ajdovščina, kjer bodo na ogled med 12. in 30. majem 2014.

Torek, 13. maj 2014 / 16h

Modna ustvarjalna delavnica

Modna ustvarjalna delavnica za otroke in mladino. Delavnica je primerna za otroke od 8 leta dalje. Delavnica bo temeljila na ponovni uporabi raznih materialov (zadrg, blaga, ipd.). Delavnico bo vodila oblikovalka Mateja Lisjak. Udeležba je brezplačna.

Sreda, 14. maj 2014 / 16h

Modna ustvarjalna delavnica

Modna ustvarjalna delavnica za otroke in mladino. Delavnica je primerna za otroke od 8 leta dalje. Delavnica bo temeljila na ponovni uporabi raznih materialov (zadrg, blaga, ipd.). Delavnico bo vodila oblikovalka Mateja Lisjak. Udeležba je brezplačna.

Četrtek, 15. maj 2014 / 20.20h

PechaKucha fashion night

V sklopu letošnjega Tedna mode smo v program festivala uvrstili tudi drugi PechaKucha večer, ki bo tokrat malce bolj modno obarvan. Pecha Kucha je izjemno zanimiva iz vidika govorništva, saj zahteva od nastopajočega strogo upoštevanje pravila 20×20. Govornik mora svoj nastop pripraviti z 20 prosojnicami, ki se morajo premikati avtomatsko. Vsaka prosojnica pa mora biti prikazana točno dvajset sekund. Tako so vsa predavanja dolga 400 sekund – 6 minut in 40 sekund. Prednost takega modela je, da je bistveno težje prekoračiti časovni okvir nastopa, ter da je občinstvo mnogo težje uspavati, saj tudi v primeru, da je nastopajoči nekoliko slabši govornik, hitro pride na vrsto naslednji.

Petek, 16. maj 2014 / 20h  #vstopnina 5€

Koncert: Severa & Gal Gjurin

Tako kot lani bo tudi letošnja Modna poizkuševalnica razdeljena na dva dela, kulinariko in glasbo. Za glasbeni del bosta namreč poskrbela izvrstna Severa in Gal Gjurin s svojim akustičnim koncertom, ki vas prav gotovo ne bo razočaral.

Modna Poizkuševalnica

Novost, ki smo jo uvedli v lanskem letu je bila odlično sprejeta in zato jo ponavljamo tudi letos, ko bosta ponovno v glavni vlogi domača kuharska eksperta Peter Bajnoci in Miha Bratina.

Sobota, 17. maj 2014

Vintage piknik in umetniški sejem

Vintage piknik je kot del tedna mode potekal v letu 2012 in se letos ponovno vrača. Kar pomeni, da bo park ob Hiši mladih spet odet v Vintage look, na voljo bodo sladice, dobra glasba, pop up frizerski salon, izmenjava oblačil, predvsem pa umetniški sejem slovenskih oblikovalcev nakita.

Modne revije # vstopnina 3€

Vrhunec tedna mode so seveda vedno modne revije, tokrat sicer le v sobotnem večeru, zato pa toliko bolj številne, saj se nam bo na modni pisti predstavilo več kot deset mladih in nadebudnih slovesnkih oblikovalcev, pa še kak malce bolj uveljavljen se bo našel.

Ana Lazovski – A L - Ana Lazovski
Vanja Mihelič -
Pleksimanija
Kristina Lovko
Olja Jelenc
David Bacali

Deni Pregelj
Martina Blažko
Nedič Maja
Gashi Marigone
Aydin Huzejrović
Rebeka Lovrič Anušič

Posebna gostja
I aleksandrabrlan I

Show room

Še ena novost letošnjega tedna mode je t.i. Showroom, kjer se lahko spoznate z oblikovalci, ki se bodo predstavili na modni pisti, morda poizkusite kakšen kos oblačila ali pa ga celo kupite zase. Showroom bo takoj po pričetku modnih revij na voljo v Faladurju, tik ob MC Hiša mladih.

Fashion after party

Zaključek tedna mode bo seveda modna zabava ali fashion party, ki bo takoj po modnih revijah sledil v Baru Hiša mladih. Za dobre ritme pa bo skrbela didžejka Nati Katchi, redna gostja ajdovskega tedna mode.

 

Več o projektu MC TEDEN MODE najdete na TEJ POVEZAVI.

 

12. - 17. MAJ 2014 / MC HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA

 

vinatge piknik plakat 2014svežina Teden mode 2014 plakat trendologija1

trendologija - profil

 

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

9 + 1 =