Terrafolk in Simbolični orkester reunion

Zabava & prosti čas | Ponedeljek, 30.09.2013 ob 22:30 |

Še ena glasbena poslastica se nam je zgodila na odru Mladinskega centra Hiša mladih. V okviru letošnjega Štrudlfesta, so namreč na povabilo MC Hiša mladih pri nas nastopili Terrafolk in Simbolični orkester reunion. V petek, 27. septembra 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terrafolk je progresivna glasbena skupina. Avtorsko glasbo piše Mystica, nekdanji skladatelj progresivnega rocka, ki je člana skupine od njenega nastanka. Skupina sodeluje z vrhunskimi klasičnimi, studijskimi, ljudskimi in jazz glasbeniki ter tudi z različnimi orkestri. Terrafolk se v originalnih skladbah in priredbah požvižgajo na pravila glasbenih policij (folk, jazz, klasična policija...) in se raje predajajo glasbenemu hedonizmu. Glasba združuje na prvi pogled nedružljivo: južni temperament - severna urejenost; progresivno - starodavno; študioznost - užitkarstvu; veselo - otožno; divje - pomirjujoče; neumno - pametno…

Tokrat v Ajdovščini, pa v prav posebni preobleki;

Terrafolk in Simbolični orkester reunion

 

Zasedba:

Danijel Černe - Mystica, kitara

Bojan Cvetrežnik, violina, mandolina, kontrabas

Klemen Bračko, violina, kontrabas

Barja Drnovšek, violina, kontrabas

Zasedba je nastala, ko sta ponovno začela sodelovati dva dolgoletna in ustanovna člana skupine Terrafolk Danijel Černe-Mystica in Bojan Cvetrežnik, ter zraven povabila še dva člana Simboličnega orkestra, ki ga vodi Bojan.

Ko so leta 2011 skupaj (Terrafolk&Simbolični orkester) napolnili Gallusovo dvorano Cankarjevega doma, so za 2 leti šli vsak svojo pot. Zatem, ko so se počasi ponovno ovohavali pri uličnem igranju, oplemenitili na poroki v Istanbulu in Brdih, izvedli koncert pod koprskim stadionom in na 1700 metrov nadmorske višine, so ugotovili, da jih skupno igranje še vedno zelo veseli ne glede na to, kje se nahajajo.

Virtuozni in energični glasbeniki se enako hedonistično predajajo glasbi sveta, ne glede na to ali je njihova avtorska, “narodna”, delo klasičnih skladateljev ali pa pop avtorjev.

youtube povzave:

http://www.youtube.com/watch?v=FdRTEGC061g

http://www.youtube.com/watch?v=Q4XhjGj3rO4

TERRA FOLK

 

ŠTRUDLEFEST 2013

PETEK, 27. SEPTEMBER 2013 / 21h / BAR HIŠA MLADIH AJDOVŠČINA

 

štrudlfest 2013 logo

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

3 + 5 =