Andreja Turina

Svet hiti.

 

Svet hiti. Čas hiti. Ljudje hitimo. Vse nekam hiti in sprašujem se kam? Kam hitimo? Kam se nam tako mudi? Zakaj se enkrat ne vstavimo in pogledamo okrog sebe, v sebe. S tem, ko tako hitimo pozabljamo na najpomembnejšo zadevo na tem svetu in to smo mi. Pozabljamo sami nase. Ljudje smo zelo oddaljeni od našega bistva, kar se tudi kaže v odnosih do samih sebe, do sveta, do družine, partnerjev…Ne vemo več kdo smo in kaj je naš namen na tem svetu.

Zakaj se ne ustavimo in se vprašamo kdo smo? Kaj želimo? Ali smo srečni? Zakaj je to tako težko narediti? Vse skupaj ni nek bav bav, ampak vse kar potrebujemo je, da si dnevno vzamemo čas zase. Da se ustavimo, postavimo vse na stranski tir in se posvetimo sami sebi. Ja, že slišim vaše tarnanje, da nimate časa in da to sploh ni mogoče. Jaz pa vam povem, da je mogoče. Vse je mogoče, če se le odločimo. Od nas samih je odvisno kakšno življenje želimo in če se odločite, da bi radi enkrat v življenju nekaj storili zase, potem to sploh ne bo noben problem, saj boste v trenutku našli čas. To je približno tako, kot ko se odločite, da boste gledali vsak dan vašo najljubšo telenovelo. Zanjo si takoj vzamete čas, ne glede na to ali ga imate ali ne. Ampak, ali je telenovela resnično bistvo vašega življenja? Ali je telenovela resnično tisto, kar vas izpolnjuje in vaše življenje napolnjuje z radostjo in veseljem?

Pomembno je, da se začnemo zavedati, da je naše življenje odvisno od nas samih. Mi smo tisti, ki ustvarjamo svoje življenje in nihče drug. Od nas je odvisno ali bo naše življenje srečno in veselo ali bo žalostno. Čeprav se vam sedaj zdi, da vam pripovedujem pravljice, ampak vse to lahko postane resničnost, če se le odločimo zanjo.

Imejmo za vzor naravo, ki v tem času blesti v vsej svoji razkošnosti in lepoti. Narava se ponovno prebuja, vse cveti, ptički žvrgolijo, rastline kukajo iz zemlje…Ampak tudi v naravi ni vse popolno. Tudi narava se sooča z različnimi težavami, kot so npr. podnebne spremembe, ampak nje to ne moti. Ona išče svojo pot, da lahko prikuka na plano. Podobno je z našimi življenji. Od nas je odvisno ali nas bodo ovire na naši poti ustavile. Zato je zelo pomembno, da prisluhnete sebi, kajti vaše srce vam bo pomagalo premagati ovire in vas usmerilo na pravo pot.

Zato ne hitite več, ne izogibajte se samim sebi, ampak se soočite sami s sabo, kajti le na tak način, bo začelo tudi vaše življenje blesteti v vsej svoji razkošnosti in lepoti, kot to sedaj počne narava.

Vse kar je potrebno narediti je, da se vprašate naslednje vprašanje: Ali želim cveteti v vsej svoji razkošnosti ali pa bom ostal ovenel cvet, brez kapljice  življenja v sebi? Če je vaš odgovor cveteti, potem je zadnji čas, da začnete ukrepati in svoje življenje usmerite na pot, ki si jo želite.

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

3 - 0 =