MC TEDEN MODE - MODNA VSTAJA 2013

Zabava & prosti čas | Ponedeljek, 20.05.2013 | MC Ajdovščina

Med 20. in 25. majem 2013  je v MC Hiša mladih, že tretjič, potekal Teden mode, ki je tokrat nosil naslov Modna vstaja. Gre za največji modni dogodek v mestu Ajdovščina, ki je svoj vrhunec doživel z modnimi revijami v petek in soboto. V spodnji galeriji pa si oglejte kako so potekale priprave na dogodke letošnje modne vstaje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mladinski center Hiša mladih, je priredil že tretji MC Teden mode. Po prvem uspešnem  Tednu mode, ki se je odvil v okviru otvoritvenega tedna delovanja novega Mladinskega centra in hotela Hiša mladih v ajdovskih Palah, smo se odločili, da bo dogodek postal tradicionalen. Letošnja edicija je trajala od ponedeljka, 20. maja do vključno sobote, 25. maja 2012.

Ajdovščina, zlasti pa ajdovska mladina, je z  novo pridobitvijo – Mladinskim centrom in hotelom Hiša mladih, ki sta svoj prostor našla na območju ajdovskih Pal v bližini številnih športnih igrišč in izvira reke Hubelj, postala center urbane kulture ter živahnega in raznovrstnega dogajanja skozi vse leto. V ta namen ostaja v ospredju tamkajšnjega predpoletnega dogajanja tudi letos večdnevni dogodek, ki je v celoti namenjen modi in vsemu, kar je ta trenutek povezanega s to panogo, ki je mladim zelo pri srcu.

V okviru Tedna mode (20.–25. maj 2013)so bili na sporedu naslednji dogodki:

- RAZSTAVE: ves teden bo v prostorih Galerije Hiša mladih na ogled fotografska razstava modne fotografinje Ane Gregorič, v hodniku Mladinskega centra pa Anje Korenč.  

- MODNA DELAVNICA ZA NAJMLAJŠE: v popoldanskih urah bo v torek, 21. maja 2013 na sporedu čisto posebna modna ustvaralnica namenjena najmlajšim. Vodila jo bo Barbara Kožlin. Delavnica je brezplačna in prične ob 17h.  v

- MODNE REVIJE: v petek in soboto s pričetkom ob 20. uri bodo na sporedu predstavitve izdelkov (oblačil in nakita) mladih modnih ustvarjalcev; modne revije bodo potekale v Baru Hiša mladih z posebnimi vizuelnimi dodatki.

S svojimi kolekcijami se nam bodo predstavili; Tina Gorkič, Tanja Grželj Zorn, Nika Torkar, Malvina Stankute, Janina Zibireva, Zarja Predin, Tjaša Černe, Aleata Jewelry, Vandali Morale in Tjaša Mavrič.

- MODNA POSKUŠEVALNICA je letošnja novost v programu Tedna mode, na sporedu pa bo v četrtek, 23. maja 2013, ob 20h. na kateri bosta svoj prefinjeni slow food predstavila blogerja BRATINOV (Miha Bratina - http://bratinov.si/ ) in SERVANTLESS COOK (Peter Bajnoci), pridružila pa se jim bo še mojstrica v slaščičarstvu ter študentka modnega oblikovanja ERIKA JERKIČ. Za glasbeno akustično kuliso vam pripravljamo čisto posebno presenečenje, saj bo oder Bara Hiša mladih zasedla TINKARA KOVAČ.  Osrednji četrtkov dogodek pa bo vsekakor modni klepet v živo "Moški o modi", kjer bomo predstavili moški pogled na modni svet. Klepet bo moderiral Matej Repič.

- UMETNIŠKA TRŽNICA ali Art market: v soboto od 13.00 do 21.00 bo na letnem vrtu postavljena umetniška tržnica s številnimi stojnicami, na katerih bo moč kupiti raznovrstne modne izdelke, predvsem pa nakit in druge modne dodatke, ki jih izdelujejo mladi slovenski umetniki iz vse Slovenije. Obenem bo potekala tudi Izmenjava oblačil.

Vabimo vas, da nas obiščete in se o največjem večdnevnem modnem dogodku na severnem Primorskem prepričate na lastne oči.

 logo teden mode 2013

 

Email

Prijavi se na
e-obvestila

Izpolni podatke v spodnjem obrazcu!

Sklop*:

6 - 8 =